Eponuda.ba

Xiaomi Redmi Buds 4 Pro (Midnight Black)

159,00 KM
Digital city
Brend:Xiaomi

Xiaomi Redmi Buds 4 Pro (Midnight Black)

Trenutno najbolja ponuda:

159,00 KMu Digital city

Opis i karakteristike

Značajke

BrendXiaomi
Redmi Redmi Buds 4 Pro (Midnight Black)

Video test / stručna recenzija proizvoda

6:29nov 2023Vrijeme čitanja: 4 min

Xiaomi redmi buds 4 pro video test

Naslov: Redmi Buds 4 Pro - iznenađujuće audio iskustvo

Hej, šta ima? Juče smo objavili video o Redmi Buds 4. Moram reći da su me ove slušalice prijatno iznenadile, posebno s obzirom na njihovu cenu. Međutim, posedujem i Redmi Buds 4 Pro, koje su skoro duplo skuplje. Na papiru, Pro verzija se može pohvaliti boljim aktivnim poništavanjem buke, surround zvukom od 360 stepeni, trostrukim mikrofonima i STM za pozive boljeg kvaliteta. U ovom pregledu ću se pozabaviti dizajnom, kontrolnim funkcijama, kašnjenjem, kvalitetom mikrofona, kvalitetom zvuka i trajanjem baterije Redmi Buds 4 Pro.

Kvalitet dizajna i izrade

Redmi Buds 4 Pro dolazi u beloj kutiji, ali same slušalice su crne. Ne brinite, dostupne su i u beloj boji. Unutar kutije ćete pronaći futrolu za punjenje sa slušalicama, USB Type-C kabl za punjenje, uputstvo za upotrebu i dodatne silikonske vrhove za uši. Veličina kućišta za punjenje je nešto manja od kućišta Redmi Bots 4, dimenzija oko 62 x 45 x 25 milimetara. Kućište je napravljeno od mat plastike i ima indikator na prednjoj strani, Redmi logo na zadnjoj strani i USB Type-C port i dugme za resetovanje na dnu.

Udobnost i pristajanje

Dizajn slušalica uključuje tri mikrofona sa svake strane i panel osetljiv na dodir koji izgleda kao metal, ali je zapravo plastičan. Slušalice imaju srebrnu šemu boja, a ukupan dizajn je prilično udoban. Otkrio sam da Redmi Buds 4 Pro bezbedno stoji u mojim ušima, što ih čini pogodnim za trčanje i druge aktivne sportove. Ove slušalice takođe imaju IP54 vodootpornu ocenu, što obezbeđuje njihovu izdržljivost.

Kontrolne funkcije i kašnjenje

Jedno razočarenje sa Redmi Buds 4 Pro je nedostatak funkcije kontrole jačine zvuka, što se očekivalo. Međutim, one i dalje nude neke kontrolne funkcije. Možete dvaput da pritisnete levu ili desnu slušalicu da biste reprodukovali ili pauzirali muziku, triput da biste prešli na sledeću numeru i dugo pritisnite bilo koju slušalicu da biste se prebacivali između režima smanjenja šuma i transparentnosti. Slušalice nemaju režim za igrice, ali Xiaomi obećava nisko kašnjenje od 59 milisekundi. Testirao sam kašnjenje dok sam igrao igricu, i iako je bilo određenog kašnjenja, potencijalno bi se moglo poboljšati režimom igre ako bi bio dostupan.

Kvalitet mikrofona i kvalitet zvuka

Redmi Buds 4 Pro se može pohvaliti trostrukim mikrofonima, podrškom za ENC i smanjenjem buke protiv navijanja. Kada sam testirao kvalitet mikrofona, otkrio sam da je prilično dobar, čak i u bučnim okruženjima kao što je blizu ventilatora ili sa otvorenim prozorom. Glavna karakteristika Redmi Buds 4 Pro je kvalitet zvuka. Uz podršku za Bluetooth 5.3 i LC3 audio kodek, ove slušalice nude poboljšani kvalitet zvuka i poziva. Funkcija surround zvuka od 360 stepeni, u kombinaciji sa dvostrukim dinamičkim drajverima sa 60 mm titanijumskim pokretnim kalemom i 10 mm aluminijumom magnezijumom unutar namotaja, stvara jedinstveno audio iskustvo. Čini se da zvuk dolazi iz različitih pravaca, uranjajući vas u muziku ili audio sadržaj. Pored toga, Redmi Buds 4 Pro podržava 53 decibela aktivnog poništavanja buke, automatski se prilagođavajući na tri različita nivoa na osnovu okruženja.

Trajanje baterije

Kućište za punjenje Redmi Buds 4 Pro je kompaktno, ali sadrži značajan kapacitet baterije od 590 mAh. Svaka slušalica ima bateriju od 54 mAh. Sa jednim punjenjem možete da slušate muziku do 9 sati sa isključenim ANC-om. Ukupan vek trajanja baterije slušalica i kućišta za punjenje zajedno je oko 36 sati, što ih čini idealnim za dugotrajnu upotrebu bez brige da će ostati bez punjenja.

Pozitivne strane:

  • Zvuk visokog kvaliteta i impresivno audio iskustvo
  • Odličan kvalitet mikrofona za jasne pozive
  • Impresivno trajanje baterije za dugotrajnu upotrebu
  • Izdržljiv i vodootporan dizajn
  • Udobane za aktivan sport i svakodnevnu upotrebu

Negativne strane:

  • Nema funkcije kontrole jačine zvuka
  • Nedostaje režim za igrice
  • Latencija bi se mogla poboljšati za igrice

Da zaključim, Redmi Buds 4 Pro je nadmašio moja početna očekivanja. Uprkos malo višoj ceni u poređenju sa Redmi Buds 4, one nude značajne prednosti, kao što su bolji kvalitet zvuka, poboljšani kvalitet mikrofona i duži vek baterije. Nedostatak kontrole jačine zvuka i režima igranja igrica može biti loša strana za neke korisnike, ali sveukupno audio iskustvo i udobnost čine ove slušalice odličnim izborom. Ako cenite visok kvalitet zvuka i impresivan zvuk, Redmi Buds 4 Pro su definitivno vredne razmatranja.

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.