Eponuda.ba

Pravila privatnosti

Opći podaci i podaci o voditelju obrade osobnih podataka

 

WeTeh doo, sa sjedištem na adresi: Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, porezni broj: SI11024313 (u daljnjem tekstu: „WeTeh“, „Tvrtka“ ili „mi“), poštuje i štiti privatnost svake osobe: fizičke osobe – posjetitelja web stranice, (potencijalnih) poslovnih kupaca ili drugih osoba – u daljnjem tekstu zajedničkim nazivom „Korisnici ili Vi“, čije osobne podatke prikuplja (u daljnjem tekstu: „Osobni podaci“).

 

Prikupljanje i čuvanje osobnih podataka provodi se u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (u daljnjem tekstu: Zakon) i Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka za EU (u daljnjem tekstu GDPR), gdje je to primjenjivo.

 

U slučaju obrade osobnih podataka osoba koje su državljani jedne od država članica Europske unije, u odgovarajućoj mjeri primjenjujemo odredbe GDPR-a.

 

Cijenimo vas i razumijemo da vam je privatnost važna.

 

Kako bismo zaštitili privatnost svake osobe čije osobne podatke prikupljamo, objavili smo ovu politiku privatnosti u kojoj je navedeno koje osobne podatke prikupljamo, kako, u koju svrhu ih obrađujemo, kako ih štitimo, koliko dugo ih čuvamo i na kraju , koja su vaša prava u vezi s osobnim podacima. Razvili smo ovu politiku privatnosti kako bismo vam pokazali našu praksu u vezi s prikupljanjem osobnih podataka koje prikupljamo od vas ili o vama na ovoj web stranici, putem pismene ili usmene komunikacije s nama ili iz drugih izvora.

 

Ako imate bilo kakvih pitanja, obratite nam se na privacy@shoptok.com

 

 

Osnovni pojmovi i osobni podaci koje tvrtka obrađuje

 

„Osobni podatak” je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet izravno ili neizravno utvrđen ili utvrdiv, posebice na temelju identifikacijske oznake kao što su ime, podaci o lokaciji, identifikatori u elektroničkim komunikacijskim mrežama (kao što su karakteristike njegove fizički, fiziološki, ekonomski, kulturni i društveni identitet).

 

„Obrada osobnih podataka” označava bilo koju radnju ili skup radnji koje se izvršavaju automatski ili ručno na osobnim podacima ili skupovima istih, kao što je prikupljanje, snimanje, razvrstavanje, kombiniranje ili strukturiranje, pohranjivanje, podudaranje ili mijenjanje, otkrivanje, pregled, korištenje, otkrivanje od strane prijenos ili isporuka, umnožavanje, širenje ili drugo stavljanje na raspolaganje, usporedba, ograničavanje, brisanje ili uništavanje;

 

"Osjetljivi podaci" odnose se na podatke koji se odnose na rasno ili etničko podrijetlo, političko mišljenje, vjerska ili filozofska uvjerenja, članstvo u sindikatu, zdravlje, seksualni život ili seksualnu orijentaciju, genetske informacije, kaznene evidencije i biometrijske podatke koji se koriste u jedinstvene identifikacijske svrhe.

 

Ne prikupljamo vaše osjetljive podatke, osim ako nam ih dobrovoljno učinite dostupnima ili ako to od nas zahtijevaju važeći propisi.

 

„Osobni podaci djece“ odnose se na osobe mlađe od 15 godina.

 

Ne prikupljamo osobne podatke djece. Kao roditelj ili zakonski skrbnik, nemojte dopustiti svojoj djeci da svoje osobne podatke učine dostupnima bez vašeg dopuštenja.

 

 

Osobni podaci koje tvrtka (može) prikupljati i obrađivati o vama su:

 

• Ime i prezime

• Email adresa

• Kontakt telefon

• IP adresa

• Datum i vrijeme pristupa (zajedno s IP adresom)

• Web mjesto/aplikacija kojoj se pristupa (zajedno s IP adresom)

• Preglednik koji koristite i operativni sustav računala koji koristite (zajedno s vašom IP adresom).

 

 

Način prikupljanja osobnih podataka

 

Osobni podaci se prikupljaju izravno od vas kao osobe čije podatke obrađujemo ili od drugih osoba.

 

1) Izravno prikupljanje osobnih podataka od osobe čiji se podaci obrađuju

 

a) Prilikom registracije trgovine na našoj web stranici

 

Ako želite poslovati s nama i registrirati svoju trgovinu koja će se oglašavati na našoj web stranici, možete se registrirati. Stoga je potrebno ispuniti obrazac za registraciju trgovine koji je dostupan na našoj web stranici (https://www.eponuda.ba/registracija-trgovine) i na taj način izraziti želju da postanete poslovni partner.

 

Bez obzira na to što se mogu registrirati samo pravne osobe i/ili poduzetnici, podatke kontakt osoba obrađujemo radi uspostave suradnje i uspostavljanja elektroničke i telefonske komunikacije. S tim u vezi, osobni podaci kontakt osoba koje u ovom slučaju obrađujemo su sljedeći: ime i prezime, e-mail adresa i kontakt telefon.

 

Ukoliko nam ne dostavite navedene osobne podatke, nećemo moći registrirati Vašu trgovinu ili nećemo moći uspostaviti poslovnu suradnju. Stoga je osnova za obradu navedenih osobnih podataka postupanje po Vašem zahtjevu prije sklapanja ugovora o oglašavanju.

 

Svrha u koju obrađujemo osobne podatke koji reklamiraju Vašu trgovinu je uspostavljanje poslovne suradnje između nas i Vas.

 

Navedeni osobni podaci pohranjuju se trajno (ili do zahtjeva za brisanje) u našoj bazi podataka.

 

b) Prilikom sklapanja ugovora o oglašavanju

 

Nakon ispunjavanja obrasca za registraciju trgovine dostupnog na našoj web stranici izrazite želju da postanete naš poslovni partner. Za uspostavljanje poslovne suradnje potrebno je sklopiti pisani ugovor o oglašavanju. Bez obzira na to što sklapamo ugovore o oglašavanju s pravnim osobama i/ili poduzetnicima, obrađujemo osobne podatke kontakt osoba ili zakonskih zastupnika poslovnih partnera, za potrebe sklapanja i provedbe ugovora o oglašavanju te za elektroničku i telefonsku komunikaciju. Osobni podaci koje u ovom slučaju obrađujemo su: ime i prezime, email adresa i kontakt telefon.

 

Ukoliko nam ne dostavite navedene osobne podatke, nećemo biti u mogućnosti pristupiti sklapanju i provedbi ugovora o oglašavanju koji smo sklopili s Vama. Stoga je temelj za obradu ove vrste osobnih podataka sklapanje i provedba ugovora o oglašavanju.

 

Svrha u koju obrađujemo gore navedene osobne podatke je sklapanje i provedba ugovora o oglašavanju.

 

Navedeni osobni podaci pohranjuju se trajno (ili do zahtjeva za brisanje) u našoj bazi podataka.

 

c) Kada se pretplatite na e-novosti na našoj web stranici

 

Ako se želite prijaviti na Shoptok e-newsletter, putem kojeg vam šaljemo obavijesti, posebne ponude, pozive na događaje i sl., morate ispuniti obrazac za registraciju dostupan na našoj web stranici. Ovom prilikom morate nam otkriti svoju adresu e-pošte. U slučaju da nam otkrijete adresu e-pošte treće strane, pretpostavit ćemo da imate suglasnost treće strane za to. Stoga je temelj za obradu Vaših osobnih podataka Vaš pristanak.

 

Ukoliko nam ne dostavite gore navedene osobne podatke, nećemo vam moći slati obavijesti o posebnim i prilagođenim ponudama, novostima i događajima koje organiziramo, online promocijama, pozivima za sudjelovanje u nagradnim igrama.

 

Svrha prikupljanja podataka je slanje obavijesti, posebnih ponuda, poziva na događanja, promocije i slično.

 

Navedeni osobni podaci pohranjuju se u našoj bazi podataka dok ne povučete svoju privolu. Svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku.

 

d) Prilikom slanja upita Obavijest o promjeni cijene na našim stranicama

 

U slučaju da želite poslati upit pod nazivom Obavijest o promjeni cijene koji postoji na našim stranicama, morate navesti svoju e-mail adresu. Na taj način omogućit ćete nam da odgovorimo na vaš upit ili da vas kontaktiramo ili pošaljemo e-mail obavijest kako bismo vam dostavili podatke koje ste željeli primiti. U slučaju da nam otkrijete adresu e-pošte treće strane, pretpostavit ćemo da imate suglasnost treće strane za to. Stoga je temelj za obradu Vaših osobnih podataka Vaš pristanak.

 

Ukoliko nam ne dostavite navedene osobne podatke, nećemo biti u mogućnosti odgovoriti na Vaš zahtjev niti Vas kontaktirati radi pojašnjenja Vašeg zahtjeva.

 

Svrha prikupljanja podataka je komunikacija s Vama u vezi poslanog upita.

 

Navedeni osobni podaci pohranjuju se u našoj bazi podataka dok ne povučete svoju privolu. Svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku.

 

e) Prilikom slanja obavijesti pod nazivom Prijavi pogrešku na našoj web stranici

 

U slučaju da želite poslati obavijest pod nazivom Prijava greške koja postoji na našoj web stranici, morate nam otkriti svoje osobne podatke, odnosno svoju e-mail adresu. To će vam omogućiti da pošaljete obavijest o vrsti greške na proizvodu koju smo vam prikazali na našoj web stranici i prodavatelju čiji je proizvod sporan. U slučaju da nam otkrijete osobne podatke trećih strana, smatrat ćemo da imate privolu treće strane za to. Stoga je temelj za obradu Vaših osobnih podataka Vaš pristanak.

 

Ako nam ne date te osobne podatke, nećemo moći prihvatiti vašu obavijest koju nam želite poslati.

 

Svrha prikupljanja podataka je obrada grešaka koje ste uočili kod proizvoda na našoj web stranici.

 

Navedeni osobni podaci pohranjuju se u našoj bazi podataka dok ne povučete svoju privolu. Svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku.

 

f) Prilikom posjete našoj web stranici www.eponuda.ba

 

Kada posjetite našu web stranicu, osobni podaci se prikupljaju kolačićima, više o tome dostupno je u Politici kolačića.

 

Osobni podaci koji se ovom prilikom prikupljaju su: IP adresa, datum i vrijeme pristupa (zajedno s IP adresom), web stranica/aplikacija s koje pristupate (zajedno s IP adresom), preglednik koji koristite i operativni sustav vaše računalo koje koristite.

 

g) Kada kontaktirate naše zaposlenike

 

Kada kontaktirate naše zaposlenike (putem društvenih mreža Facebook, Instagram, TikTok, Linkedin ili putem bilo koje od naših e-mail adresa) za odgovore na različite upite o proizvodima dostupnim na našoj web stranici, u vezi s uspostavljanjem moguće suradnje ili davanjem različitih informacija dajete nam privolu za prikupljanje sljedećih osobnih podataka: ime i prezime, e-mail adresa i kontakt telefon.

 

Svrha obrade navedenih osobnih podataka je uspostavljanje komunikacije s Vama radi odgovora na Vaše upite ili pojašnjenja Vašeg zahtjeva.

 

Davanje gore navedenih osobnih podataka nužan je uvjet za uspostavljanje komunikacije između vas i nas. U suprotnom, nećemo biti u mogućnosti odgovoriti na vaš upit.

 

Navedeni osobni podaci pohranjuju se u našoj bazi podataka dok ne povučete svoju privolu. Svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku.

 

 

2) Osobni podaci koje su dale druge osobe

 

Postoje slučajevi u kojima nam možete dati osobne podatke trećih strana, npr. prijavom na e-novosti, u kojem slučaju ćemo smatrati da ste za to ovlašteni od strane te osobe i ni u kojem slučaju nećemo biti odgovorni za obradu osobnih podataka trećih strana.

 

 

 

Svrha prikupljanja i obrade osobnih podataka

 

Svrha prikupljanja osobnih podataka je:

·         Postupanje po Vašem predugovornom zahtjevu ;

·         sklopljeni i realizirani ugovori o oglašavanju;

·         odgovori na pitanja/ zahtjeve;

·         uspostavljanje kontakata i slanje obavijesti o ponudama, novostima, dodatnim informacijama, aktualnostima, događanjima, nagradnim igrama i promocijama koje organiziramo.

 

Pravna osnova za obradu osobnih podataka

 

Pravna osnova za obradu podataka je:

 

Vaš pristanak

 

Vaše osobne podatke dobivene na temelju vaše privole obrađivati ćemo i čuvati sve dok vaša privola postoji, odnosno do opoziva privole. Privolu za prikupljanje, obradu i korištenje vaših podataka možete povući u bilo kojem trenutku slanjem elektroničkog zahtjeva na privacy@shoptok.com.

 

Opoziv privole ne utječe na dopuštenost obrade osobnih podataka koja se provodila na temelju vaše privole prije opoziva.

 

Određeni podaci potrebni su u obrascima dostupnim na našoj web stranici. Potrebni su za slanje upita/obavijesti ili za uspostavljanje elektroničke i telefonske komunikacije s nama. Ukoliko nam ne dostavite potrebne osobne podatke, nećemo moći obraditi Vaš zahtjev ili obavijest, odnosno nećemo moći uspostaviti komunikaciju s Vama.

 

Provedba predugovornih i ugovornih obveza

 

Prikupljamo osobne podatke koji su nam potrebni za sklapanje i provedbu ugovora s Vama te za ispunjavanje predugovornih obveza.

 

Morate nam dostaviti osobne podatke koje obrađujemo kako bismo uspostavili suradnju i sklopili ili realizirali ugovore o oglašavanju. Ukoliko nam ne dostavite potrebne osobne podatke, nećemo biti u mogućnosti obraditi Vaš zahtjev za uspostavu suradnje. Svrha obrade ostalih osobnih podataka (neobaveznih osobnih podataka koje možete ispuniti ili ne), koji nisu nužni za ispunjavanje predugovornih i ugovornih/pravnih obveza, je bolje upoznavanje i slanje Vam prilagođenih promidžbenih poruka. U vezi s njima imate pravo u svakom trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka iz naše baze podataka.

 

Primatelj i treća strana

 

Osobne podatke također možemo otkriti određenim primateljima, tj. trećim stranama: našim zaposlenicima, marketinškim tvrtkama, komunikacijskim službama ili tvrtkama za istraživanje tržišta ili zadovoljstvo korisnika, pružateljima IT usluga.

 

Tvrtka neće vaše osobne podatke učiniti dostupnima drugim primateljima ili trećim stranama, osim u slučajevima navedenim u ovoj Politici privatnosti.

 

Razdoblje čuvanja osobnih podataka

 

Podatke koje prikupljamo i obrađujemo za realizaciju predugovorne faze, odnosno za potrebe sklapanja i provedbe ugovora o oglašavanju, čuvat ćemo trajno.

 

Podatke koje prikupljamo i obrađujemo čuvat ćemo isključivo na temelju Vaše privole, do opoziva privole.

 

Prava osobe u vezi s obradom osobnih podataka

 

Osim prava već navedenih u ovim Pravilima privatnosti te drugih prava utvrđenih zakonom i drugim propisima u skladu sa zakonom, osoba na koju se osobni podaci odnose ima pravo:

 

- zatražiti informaciju o tome obrađujemo li njegove osobne podatke i zatražiti pristup tim podacima

 

Na Vaš zahtjev, sukladno našim uputama, dostavit ćemo Vam podatke o Vašim osobnim podacima koje obrađujemo mi ili naši izvršitelji obrade, svrhu obrade osobnih podataka, pravni temelj i trajanje obrade, naziv i adresu izvršitelja obrade te svoju djelatnost, au slučaju prijenosa podataka informacije o pravnoj osnovi takvog prijenosa i primatelju.

 

Pisanu izjavu na razumljivom jeziku dostavit ćemo vam u najkraćem mogućem roku nakon podnošenja zahtjeva, a najkasnije u roku od 15 dana od dana primitka zahtjeva. Pisana izjava bit će dana besplatno, osim ako je zahtjev očito neutemeljen ili pretjeran, osobito ako se često ponavlja. U tom slučaju možemo naplatiti administrativne troškove davanja pisane izjave ili postupanja po zahtjevu ili možemo odbiti postupiti po zahtjevu.

 

Dužni smo osobi na koju se osobni podaci odnose, na njezin zahtjev, dati presliku osobnih podataka koje obrađujemo. Možemo zatražiti naknadu za troškove potrebne za izradu dodatnih kopija koje je zatražio subjekt podataka. Ako se zahtjev za kopiju podnosi elektroničkim putem, informacije se dostavljaju u uobičajeno korištenom elektroničkom obliku, osim ako ispitanik nije zatražio drukčiju dostavu.

 

- zahtijevati ispravak, promjenu ili brisanje svojih osobnih podataka te pravo na prigovor na obradu podataka

 

Ispitanik ima pravo na ispravak netočnih osobnih podataka bez nepotrebnog odgađanja. Ovisno o svrsi obrade, ispitanik ima pravo dopuniti svoje nepotpune osobne podatke, što uključuje dodatnu izjavu.

 

Ispitanik ima pravo zahtijevati brisanje njegovih osobnih podataka iz baze podataka.

 

Dužni smo bez nepotrebnog odgađanja izbrisati osobne podatke ako: 1) osobni podaci više nisu nužni za postizanje svrhe za koju su prikupljeni ili na drugi način obrađeni, 2) je osoba opozvala privolu na temelju koje je obrada obavljena. van i ne postoji druga pravna osnova za obradu, 3) osoba je podnijela prigovor na obradu, 4) osobni podaci su nezakonito obrađeni, 5) osobni podaci moraju biti izbrisani radi ispunjavanja zakonskih obveza.

 

- podnijeti pritužbu povjerenici za informiranje

 

– pravo na prenosivost osobnih podataka

 

Ispitanik ima pravo primiti osobne podatke koje nam je dao u strukturiranom, uobičajeno korištenom i elektronički čitljivom formatu te ima pravo prenijeti te osobne podatke drugom voditelju obrade bez našeg uplitanja. Uvjeti:

 

1) obrada se temelji na privoli ili na temelju ugovora

 

2) obrada se provodi automatski

 

- ograničiti obradu osobnih podataka s naše strane ako je ispunjen jedan od sljedećih slučajeva

 

1) osoba na koju se podaci odnose ospori točnost osobnih podataka u roku koji nam omogućuje provjeru točnosti osobnih podataka;

2) je obrada nezakonita, a pojedinac na kojeg se osobni podaci odnose protivi se brisanju osobnih podataka te umjesto brisanja traži ograničenje uporabe osobnih podataka;

3) nam osobni podaci više nisu potrebni u svrhu obrade, ali ih je osoba na koju se podaci odnose zatražila radi podnošenja, provedbe ili obrane pravnog zahtjeva;

4) Pojedinac na kojeg se osobni podaci odnose je uložio prigovor na obradu i procjena je u tijeku ili pravna osnova za obradu od strane voditelja obrade prevladava nad interesom osobe.

 

Dužni smo obavijestiti sve primatelje kojima su osobni podaci dostavljeni o svakom ispravku, dopuni ili brisanju osobnih podataka ili ograničenju njihove obrade u skladu sa zakonom i GPDR-om, osim ako je to nemoguće ili zahtijeva prekomjerno vrijeme i resurse. Dužni smo obavijestiti nositelja podataka na njegov zahtjev o svim primateljima.

 

Ispitanik ima pravo primiti svoje osobne podatke koje nam dostavlja u strukturiranom, uobičajeno korištenom i elektronički čitljivom formatu te ima pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade bez našeg uplitanja u skladu sa zakonom.

 

Ukoliko smatra da je to opravdano s obzirom na konkretnu situaciju u kojoj se nalazi, pojedinac na kojeg se osobni podaci odnose ima pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu svojih osobnih podataka u skladu sa zakonom.

 

Ispitanik ima pravo ne podlijegati odluci donesenoj isključivo na temelju automatizirane obrade, uključujući profiliranje, ako ta odluka uzrokuje pravne posljedice za tu osobu ili ta odluka značajno utječe na njegovu situaciju.

 

 

Postupak u slučaju povrede osobnih podataka

 

Ukoliko bi povreda osobnih podataka mogla značiti veliki rizik za prava i slobode osobe, dužni smo bez nepotrebnog odgađanja u skladu sa zakonom obavijestiti pojedinca na kojeg se osobni podaci odnose o povredi.

 

U slučaju povrede osobnih podataka koja bi mogla predstavljati rizik za prava i slobode pojedinca, dužni smo o tome obavijestiti Povjerenicu za informiranje bez nepotrebnog odgađanja, a najbolje u roku od 72 sata od utvrđivanja povrede. Obavijest dostavljena nadležnom tijelu sadrži sve podatke u skladu sa zakonom.

 

 

Prijenos osobnih podataka u druge zemlje

 

Prijenos osobnih podataka u zemlje izvan Europskog gospodarskog prostora bez prethodne suglasnosti može se izvršiti ako se utvrdi da ta druga država/međunarodna organizacija pruža odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka. To se utvrđuje na temelju pregleda primjerenosti pravnih osnova i zaštitnih mjera, kao što su: politike zaštite podataka (Obvezujuća poslovna pravila); standardne ugovorne klauzule koje donosi Europska komisija ili Povjerenik za informiranje; kodeksi ponašanja odobreni mehanizmi certifikacije (npr. EU-US Privacy Shield); ili kada to dopusti Povjerenik za informiranje ili ugovorne klauzule između voditelja obrade ili izvršitelja obrade podataka.

 

 

Veze na web stranice i usluge trećih strana

 

Naša web stranica može sadržavati poveznice na web stranice trećih strana. Imajte na umu da nismo odgovorni za prikupljanje, korištenje, održavanje, dijeljenje ili otkrivanje podataka i informacija od strane trećih strana. Ako pošaljete podatke i koristite ih na web stranicama trećih strana, primjenjivat će se pravila o privatnosti i uvjeti korištenja tih trećih strana. Savjetujemo vam da prije slanja osobnih podataka pročitate pravila o privatnosti web stranica koje posjećujete.

 

Klikom na gumb Facebook, Instagram, TikTok ili LinkedIn na našoj web stranici prihvaćate mogućnost obrade podataka o vašem posjetu našoj stranici od strane navedenih društvenih mreža, ukoliko na njima imate vlastiti korisnički račun. Kako biste izbjegli ovu situaciju, savjetujemo vam da se prvo odjavite sa svojih korisničkih računa s navedenih društvenih mreža, a tek potom posjetite našu stranicu na jednoj od navedenih društvenih mreža klikom na poveznicu na našoj stranici.

 

 

Povjerljivost i transparentnost podataka

 

Vaši osobni podaci će se tretirati kao povjerljivi podaci i tvrtka će poduzeti odgovarajuće mjere za njihovu zaštitu u skladu sa zakonom. Isti će biti dostupni samo osobama koje bi prema opisu poslova koje obavljaju trebale biti upoznate s Vašim osobnim podacima i to samo u mjeri u kojoj je to potrebno za obavljanje njihovog posla.

 

Ova pravila privatnosti dostupna su na https://www.eponuda.ba/pravila-privatnosti

 

Ukoliko odlučimo promijeniti našu politiku privatnosti, promjene će biti najavljene i objavljene na web stranici https://www.eponuda.ba/pravila-privatnosti

 

Ukoliko imate pitanja ili zahtjeva u vezi s obradom Vaših osobnih podataka, obratite nam se na e-mail adresu: privacy@shoptok.com

 

 


Datum zadnje promjene: 1. rujna 2022

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.