Pokloni za djecu

Za ljubitelje kave

Mobiteli na popustu

Pokloni za djecu

Za ljubitelje kave

Mobiteli na popustu

Vakumirani mesni proizvodi

1 proizvod 1 trgovina
Filteri
Filtriranje
Proizvođač
Cijena
Tagovi

 

Često postavljana pitanja

Što znači da je meso vakuumski zatvoreno?

Vakuumsko zatvaranje je proces u kojem se zrak uklanja iz ambalaže, što usporava kvarenje i produžuje svježinu mesa. U takvom okruženju bakterije i oksidacija se sporije razvijaju, pa meso dulje ostaje sigurno za upotrebu i zadržava svoju prirodnu vlažnost.

Koje se vrste mesa najčešće vakuumski pakiraju?

Svježe meso u komadu (svinjetina, govedina, piletina, govedina). Mljeveno meso – pakirano odmah nakon pripreme. Marinirano meso - spremno za pečenje ili roštiljanje. Suhomesnati proizvodi i delikatese - za očuvanje arome i teksture.

Sprječava li vakuum kvarenje mesa?

Značajno ga sprječava, ali ne u potpunosti. Vakuum usporava razvoj mikroorganizama, ali meso je i dalje potrebno čuvati u hladnjaku ili zamrzivaču.

Mijenja li vakuumski pakirano meso boju?

Da, to je normalno. Kada se ukloni kisik, meso može potamniti ili poprimiti blago smeđu nijansu, posebno govedina. To ne znači da je oštećeno. Kada se pakiranje otvori i meso "udiše" zrak, njegova prirodna crvena boja vraća se u roku od 15-30 minuta.

Utječe li vakuumiranje na okus mesa?

Naprotiv, vakuumiranje čuva prirodni okus, sočnost i aromu mesa, jer sprječava isušivanje i oksidaciju. Kod mariniranog mesa, vakuumiranje čak pomaže da marinada dublje prodre u meso, dajući mu puniji okus prilikom pečenja na roštilju.

Kako pravilno odmrznuti vakuumski pakirano meso?

Najbolje u hladnjaku preko noći, dok je još u zatvorenoj ambalaži. To čuva strukturu mesa i sprječava razvoj bakterija. Brzo odmrzavanje na sobnoj temperaturi se ne preporučuje.

Može li se vakuumski pakirano meso pokvariti iako je rok trajanja važeći?

U rijetkim slučajevima — da. Ako se ne poštuje hladni lanac (npr. ako se pakiranje pregrije tijekom transporta), mogu se razviti bakterije. Uvijek provjerite miris, boju i teksturu mesa prije upotrebe.

Je li sigurno kuhati meso izravno u vakuumskoj vrećici?

Ako je ambalaža označena kao otporna na toplinu (sigurno za hranu) - da. Takva se ambalaža koristi i za "sous-vide" (kuhanje u vakuumu). Obična vakuumska ambalaža ne smije ići izravno u vruću vodu.

 
 

 

Vakumirani mesni proizvodi – svježina i kvaliteta u svakom pakiranju

Vakumirani mesni proizvodi predstavljaju suvremeno rješenje za one koji žele uvijek svježe i kvalitetno meso, bez potrebe za svakodnevnim odlascima u mesnicu. Vakum pakiranje omogućuje dugotrajnije čuvanje, zadržavanje prirodne boje, mirisa i okusa mesa, kao i očuvanje hranjivih sastojaka.

U ovoj kategoriji najčešće se izdvajaju proizvodi kao što su mljeveno meso, meso u komadu i meso u marinadi, a kupcima je važno da mogu lako provjeriti i usporediti cijene mljevenog mesa i drugih proizvoda na tržištu. Na Eponuda platformi dostupna je široka ponuda različitih proizvođača i pakiranja, što olakšava odabir prema vrsti mesa, cijeni i količini.

Što su vakumirani mesni proizvodi

Vakumirano meso pakira se u posebne plastične vrećice iz kojih je uklonjen zrak. Na taj se način usporava razvoj mikroorganizama i oksidacija, pa meso dulje ostaje svježe bez uporabe konzervansa. Ovo je pakiranje posebno pogodno za restorane i hotele koji žele uštedjeti vrijeme, a da ne ugroze kvalitetu hrane.

Prednosti vakumiranog mesa su brojne:

• produljuje rok trajanja 3–5 puta u odnosu na svježe meso,
• zadržava prirodnu boju i teksturu,
• čuva hranjive tvari i sokove unutar mesa,
• sprječava kontaminaciju i mirise u hladnjaku.

Zahvaljujući vakum pakiranju, kupci mogu planirati obroke unaprijed, bez straha da će meso izgubiti na kvaliteti, čak i ako se ne koristi odmah nakon kupnje.

Mljeveno meso – osnova domaće kuhinje

Mljeveno meso jedan je od najtraženijih proizvoda u svakoj mesnici i nezaobilazan sastojak mnogih tradicionalnih i modernih jela. Radi se od različitih vrsta mesa – najčešće svinjskog, junećeg ili miješanog – i koristi se za pripremu jela kao što su ćufte, pljeskavice, musaka, lazanje, sarma i punjene paprike.

Vakumirano mljeveno meso posebno je praktično jer zadržava svježinu i okus kao da je upravo samljeveno. Zbog odsutnosti zraka u pakiranju ne dolazi do oksidacije, pa meso dulje ostaje ružičasto i sočno.

Meso u komadu – svježina i fleksibilnost u pripremi

Za one koji preferiraju sami odabrati način pripreme, meso u komadu predstavlja odličan izbor. Ovaj tip mesa može se koristiti za pečenje, pirjanje, grill ili sušenje, ovisno o vrsti i namjeni.

Kod vakumiranih proizvoda, meso u komadu ostaje sočno i svježe jer nije izloženo zraku, što omogućuje da se koristi i nakon nekoliko dana bez gubitka kvalitete. Takva pakiranja idealna su ako planirate više obroka unaprijed, jer možete iskoristiti samo onoliko koliko vam je potrebno.

Svinjsko meso u komadu jedan je od najpopularnijih izbora u kategoriji vakumiranih proizvoda. Odlikuju ga sočnost, bogat okus i jednostavna priprema. Najčešće se koristi za pečenje, prženje, pohane šnicle ili gulaš.

Vakum pakiranje posebno pogoduje svinjskom mesu jer sprječava isušivanje i gubitak prirodnih sokova. Na taj način meso ostaje mekano i nakon termičke obrade, a pritom se zadržava njegov prepoznatljiv okus.

Za one koji vole pripremati unaprijed, vakumirano svinjsko meso može se čuvati u hladnjaku i do dva tjedna, a ako se zamrzne – i do nekoliko mjeseci bez promjene kvalitete.

Prednosti kupnje vakumiranih mesnih proizvoda

Kupnja vakumiranih mesnih proizvoda donosi brojne prednosti u odnosu na klasično svježe meso. Osim duljeg roka trajanja, najvažnija je sigurnost. Zahvaljujući hermetičkom zatvaranju, meso je zaštićeno od vanjskih utjecaja, bakterija i neugodnih mirisa.

Još jedna prednost je praktičnost – vakum pakiranja zauzimaju manje mjesta u hladnjaku i lako se odlažu ili zamrzavaju. Za ugostitelje, ovakvo pakiranje znači bolju organizaciju kuhinje, precizno planiranje nabave i minimalan otpad.

Kako prepoznati kvalitetno vakumirano meso

Kvalitetno vakumirano meso ima jasno vidljivu boju, čvrstu strukturu i ne sadrži višak tekućine u pakiranju. Ambalaža uvijek treba sadržavati datum pakiranja i rok uporabe. Ako primijetite da je pakiranje napuhano ili da je boja mesa tamna i siva, proizvod treba izbjegavati.

Cijene vakumiranih mesnih proizvoda

Cijena mljevenog mesa ovisi o vrsti mesa (svinjsko, juneće, miješano), postotku masnoće i podrijetlu proizvoda. Cijena svinjskog svježeg mesa u komadu može varirati ovisno o dijelu mesa – plećka, vrat, but.

Vakum pakiranje ne mora nužno značiti višu cijenu; naprotiv, često se pokaže isplativijim jer smanjuje bacanje hrane i omogućuje dulje čuvanje bez gubitka kvalitete. Uz Eponuda platformu, lako možete pratiti cijene mljevenog mesa i drugih proizvoda, pronaći najpovoljnije ponude i planirati kupnju unaprijed.

Savjeti za čuvanje i uporabu

Vakumirano meso treba čuvati u hladnjaku na temperaturi od 0–4°C. Nakon otvaranja pakiranja, meso treba iskoristiti u roku od 24 sata, jer tada dolazi u kontakt sa zrakom. Ako ne planirate odmah koristiti meso, preporučuje se zamrzavanje – vakum pakiranje sprječava stvaranje kristala leda i čuva teksturu mesa.

Mljeveno meso, iako vakumirano, uvijek treba termički obraditi do kraja. Meso u komadu možete koristiti odmah za pečenje ili ga marinirati kako biste dodatno pojačali okus.