Pokloni za djecu

Za ljubitelje kave

Mobiteli na popustu

Pokloni za djecu

Za ljubitelje kave

Mobiteli na popustu

Svježe meso

0 proizvoda 0 trgovina
Filteri
Filtriranje
Cijena

 

 
 

 

Svježe meso – osnova zdrave, kvalitetne i raznovrsne prehrane

Svježe meso predstavlja jedan od najvažnijih izvora proteina, minerala i vitamina u svakodnevnoj prehrani. Bilo da pripremate brzi obrok, nedjeljni ručak ili svečanu trpezu, kvaliteta mesa izravno utječe na okus i nutritivnu vrijednost jela.

Na tržištu se može pronaći širok izbor — od pilećih filea, preko svinjskog mesa, do telećeg i junećeg. Osim toga, sve popularnije su i posebne vrste, kao što su organsko meso, meso bez antibiotika ili komadi posebno pripremljeni za roštilj.

Na Eponuda platformi možete lako usporediti cijene svježeg mesa, pronaći proizvode na akciji, provjeriti podrijetlo i karakteristike mesa te odabrati najbolju ponudu za sebe i svoju obitelj.

Zašto je važno birati svježe meso?

Kvaliteta svježeg mesa utječe ne samo na okus, već i na zdravstvene prednosti. Svježe meso bogato je kompletnim proteinima, esencijalnim aminokiselinama, željezom, cinkom i vitaminima B skupine, koji su ključni za energiju, imunitet i regeneraciju mišića.

Prednosti svježeg mesa:

• sadrži prirodne hranjive tvari,
• omogućuje raznovrsnu pripremu jela,
• ima najbolju teksturu i sočnost,
• možete odabrati točno one komade koji vam odgovaraju.

Upravo zato je kvaliteta presudna, bilo da kupujete bijelo, svinjsko ili mljeveno meso.

Svježe meso cijena – kako pronaći najbolju ponudu

Cijena svježeg mesa ovisi o vrsti, kvaliteti, podrijetlu i trenutačnoj ponudi dobavljača. Cijena pilećeg mesa obično je pristupačnija, dok su teletina i junetina skuplje.

Pileće meso – lagan, zdrav i univerzalan izbor

Pileći file jedno je od najpopularnijih mesa zbog svoje lagane teksture, niske kalorijske vrijednosti i nutritivnog sastava. Ovo meso sadrži visok udio proteina i malo masti, pa je idealno za sportaše, djecu, starije osobe i sve koji paze na prehranu.

Prednosti pilećeg filea:

• brzo se priprema,
• lako se kombinira s povrćem, tjesteninom i salatama,
• pogodno je za kuhanje, pečenje, grilanje, prženje i paniranje,
• lako se probavlja i ne opterećuje organizam.

Na Eponuda platformi možete pronaći različite komade pilećeg mesa: file, batak, zabatak, krilca i druge dijelove — uz mogućnost usporedbe cijena i odabira proizvoda prema namjeni i budžetu.

Svinjsko meso – tradicionalni izbor za bogat okus

Svinjsko meso zauzima posebno mjesto u domaćoj kuhinji. Zbog svoje sočnosti, univerzalne primjene i bogatog okusa, savršeno je za pripremu velikog broja jela.

Najčešće vrste svinjskog mesa koje se kupuju su:

• svinjski vrat,
• kare,
• but,
• plećka,
• rebra.

Svinjsko meso često se koristi za pečenje, roštilj, paprikaš i tradicionalna jela. Bogato je proteinima i vitaminima B skupine, a pravilnom termičkom obradom zadržava sočnost i elastičnost.

Mljeveno meso – baza za bezbroj recepata

Mljeveno meso jedan je od najuniverzalnijih sastojaka u kuhinji. Koristi se za pripremu pljeskavica, ćufti, ćevapa, musake, punjenih paprika, lazanja i mnogih drugih jela.

Prednosti mljevenog mesa:

• lako se oblikuje,
• brzo se priprema,
• ravnomjerno se termički obrađuje,
• može biti od različitih vrsta mesa (govedina, svinjetina ili mješano).

Mnogi potrošači odlučuju se sami mljeti meso kod kuće pomoću mašine za mljevenje mesa, jer žele imati potpunu kontrolu nad kvalitetom. To je posebno važno za one koji žele točno određenu kombinaciju mesa, kao i za obitelji koje paze na sastojke i svježinu.

Kako prepoznati kvalitetno svježe meso?

Pri kupovini važno je obratiti pažnju na nekoliko karakteristika:

1. Boja

Goveđe meso: rubin-crveno
Svinjsko meso: svijetloružičasto
Pileće meso: svijetloružičasto, ujednačeno

2. Miris

Svježe meso treba imati blag, prirodan miris i ni u kojem slučaju ne smije biti neugodnog mirisa.

3. Tekstura

Meso mora biti elastično, čvrsto i blago vlažno, ali ne ljepljivo.

4. Pakiranje

Vakuum pakiranja i MAP (modificirana atmosfera) čuvaju svježinu.

Kako čuvati svježe meso?

Da bi meso ostalo svježe i sigurno za konzumaciju:

• čuvajte ga u hladnjaku na temperaturi od 0–4°C,
• upotrijebite ga u roku od 1–2 dana,
• mljeveno meso uvijek iskoristite istog dana,
• ako planirate kasniju pripremu, zamrznite ga odmah.

Zamrznuto meso ne gubi značajno na nutritivnoj vrijednosti, ali je svježe meso najbolji izbor, posebno kada je riječ o filetima i komadima koji se brzo pripremaju.

Akcija svježe meso – kako kupovati pametno

Pojedini komadi mesa znaju biti skuplji, ali redovne akcije svježeg mesa omogućuju kupnju po znatno povoljnijim cijenama.

Na Eponuda platformi možete:

• pratiti snižene proizvode,
• filtrirati samo artikle na akciji,
• usporediti ponude više prodavača,
• odabrati omiljeni brend ili pakiranje.

Ovo je idealan način da uštedite novac bez kompromisa po pitanju kvalitete.