Eponuda.ba

Dyson štapni usisivač Gen5 Detect AbsoluteID: EK000565507

1.799,90 KM
Tehnomag
Najsnažniji HEPA bežični usisavač Do 70 minuta snažnog usisavanja Hvata 99,99% čestica veličine do 0,1 mikrona Otkriva 2x više nevidljive prašine
Brend:Dyson

Dyson štapni usisivač Gen5 Detect AbsoluteID: EK000565507

Trenutno najbolja ponuda:

1.799,90 KMu Tehnomag

Opis i karakteristike

Najsnažniji HEPA bežični usisavač Do 70 minuta snažnog usisavanja Hvata 99,99% čestica veličine do 0,1 mikrona Otkriva 2x više nevidljive prašine

Značajke

BrendDyson
Snaga motora (u W)2800
Dyson štapni usisivač Gen5 Detect AbsoluteID: EK000565507

Video test / stručna recenzija proizvoda

13:20jan 2024Vrijeme čitanja: 3 min

Dyson gen5detect absolute video test

Pregled Dyson Gen 5 Detect

Dyson ima decenije iskustva u izradi bežičnih usisivača visokih performansi, i to su ponovo uradili sa Gen 5 Detect. Međutim, oni su takođe povećali traženu cenu. Iako je skup, poseduje moćne performanse, vreme rada od 72 minuta, automatski režim i novi ugrađeni nastavak za pukotine.

Verzije i dodatna oprema

Postoje dve verzije Gen 5 Detect: standardna i apsolutna. U oba slučaja, usisivači su isti, sa jedinom razlikom u šemi boja. U prethodnim Dyson usisivačima, apsolutna verzija je dolazila sa više dodataka od standardnog izdanja. Trenutno, sa Gen 5 Detect, dodatna oprema je ista, ali je moguće da bi Dyson to mogao da promeni u budućnosti.

Performanse čišćenja

Proveli smo Dyson Gen 5 Detect kroz osam različitih testova da bismo izmerili ukupne performanse čišćenja i upotrebljivost u svim kategorijama čišćenja. Performanse čišćenja Gen 5 Detect bile su neverovatne, znatno bolje od prosečnih performansi čišćenja na svim usisivačima koje smo testirali. Uklonio je 91,6% ukupnog otpada, ali uobičajeni problem je bio da mali ostaci nisu u potpunosti uklonjeni, posebno na tepisima. Ovo može biti zbog značajne količine povratnog udara koju stvara usisivač dok čisti, izduvavajući lakše ostatke iz usisivača. Međutim, ovo pitanje ne bi bilo toliko značajno u stvarnom kućnom okruženju.

Performanse na podovima od tvrdog drveta bile su odlične, sa svakim pojedinačnim vrstama otpadaka skoro u potpunosti. Gen 5 Detect je imao znatno bolje performanse u poređenju sa prosekom za sve usisivače. Na tepihu male snage, učinak čišćenja je bio odličan, ali je i dalje bilo manjih problema sa manjim ostacima i povratnim udarom. Na tepihu sa visokim dlakama performanse su takođe bile bolje od proseka, ali je i dalje bilo manjih problema sa određenim vrstama krhotina.

Performanse za dlake kućnih ljubimaca

Dyson Gen 5 Detect je bio fantastičan u testovima za dugu kosu i dlaku kućnih ljubimaca. Oko rolne četke je ostalo minimalno pramenova kose i bilo ih je lako ukloniti. Količina dlake kućnih ljubimaca koja je ostala na tepihu takođe je bila veoma minimalna. U oba testa, Gen 5 Detect je nadmašio prosek za usisivače.

Usisna snaga i zaptivanje

Gen 5 Detect ima veliku usisnu snagu, sa 262 vata vazduha prema Dysonovim specifikacijama. Takođe ima odlične sposobnosti zaptivanja. U našim testovima, dim koji je ispušten u vakuum bio je u potpunosti sadržan u kanti za smeće, što je fantastičan učinak.

Trajanje baterije i nivo buke

Ukupno vreme rada Dyson Gen 5 Detect je odlično. U ekološkom režimu, ima do 72 minuta trajanja baterije, što je u skladu sa Dysonovim marketinškim tvrdnjama. U našim testovima nivoa buke, Gen 5 Detect je bio glasniji od proseka, ali i dalje u granicama očekivanih nivoa za mašinu visokih performansi.

Upotrebljivost i dodatna oprema

Upotrebljivost Dyson Gen 5 Detect je odlična. Sadrži novo dugme koje omogućava lako prebacivanje na ručni režim bez potrebe za pričvršćivanjem dodatne opreme. Uređaj takođe dolazi sa nekoliko korisnih dodataka, kao što su ugrađeni alat za pukotine i prašinu, priključna stanica za punjenje, kombinovani alat, digitalna motorna šipka, Fluffi optička glava za čišćenje i alat za šrafove. Podešavanje je brzo i lako, a zadaci održavanja kao što su pražnjenje kante za otpatke i čišćenje filtera su jednostavni za obavljanje.

Veličina i težina

Dyson Gen 5 Detect je prilično standardan u smislu veličine i težine za bežične usisivače. Lako je manevrisati, ima lagan dizajn i može da leži skoro potpuno ravno. Ukupan kvalitet izrade je fantastičan.

Pozitivne strane:

  • Moćne performanse čišćenja
  • Dug vek trajanja baterije
  • Ručni režim bez potrebe za dodatnom opremom
  • Uključuje korisne dodatke
  • Jednostavni zadaci održavanja

Negativne strane:

  • Skupo
  • Mali ostaci nisu u potpunosti uklonjeni, posebno na tepisima
  • Neke zabrinutosti oko izdržljivosti ugrađenog alata za pukotine
  • Manja brzina vetra u poređenju sa drugim usisivačima
  • Glasniji od prosečnog nivoa buke

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.