Eponuda.ba

Amazfit GTS 3 (GRAPHITE BLACK)

320,00 KM
Digital city
Brend:Amazfit

Amazfit GTS 3 (GRAPHITE BLACK)

Trenutno najbolja ponuda:

320,00 KMu Digital city

Opis i karakteristike

Značajke

BrendAmazfit
Širina narukvice (u mm)20
Tip ekranaAMOLED
Veličina ekrana (u inch)1.75
Amazfit AMAZFIT GTS 3 (GRAPHITE BLACK)

Video test / stručna recenzija proizvoda

13:37okt 2023Vrijeme čitanja: 4 min

Amazfit GTS3 video test

Amazfit GTS 3: nova generacija sa novim karakteristikama i novom vizijom

Zdravo svima, danas ću vam dati detaljnu recenziju Amazfit GTS 3. Ovaj nosivi uređaj je zanimljiva opcija pametnog sata koji možda nije tako napredan kao Apple Watch serija ili drugi uređaji zasnovani na Wear OS-u, ali i dalje nudi solidne mogućnosti praćenja zdravlja, sportsku podršku i karakteristike produktivnosti koje mogu biti izuzetno korisne. Hajde da zaronimo u recenziju da vidimo da li je vredno razmatranja kao sledećeg pametnog uređaja za nošenje.

Dizajn i hardver

Amazfit GTS 3 je treća generacija GTS serije i dolazi u obliku pravougaonika. Odlikuje ga lagana, ali izdržljiva konstrukcija od avionske aluminijumske legure sa zakrivljenim staklenim displejom, što mu daje elegantan i vrhunski izgled. Uređaj je iznenađujuće tanak, uprkos blagoj izbočini na dnu na kojoj se nalaze senzori za praćenje zdravlja. Ekran je izuzetna karakteristika, sa vrhunskim izgledom, minimalnim mrljanjem otisaka prstiju i impresivnim odnosom ekrana i tela od 72%. Takođe se može pohvaliti maksimalnom osvetljenošću do 1000 nita, što je uporedivo sa vodećim pametnim telefonima.

Što se tiče hardvera, Amazfit GTS 3 nudi kvadratni AMOLED ekran od 1,75 inča sa ultra HD rezolucijom, bateriju od 250 mAh, prilagodljive i animirane lica sata, napredni senzor otkucaja srca, praćenje SpO2, pametnu detekciju sporta, GPS, preko 150 trening režima, vodootpornost od 5 ATM i podrška za Alexa pametnog asistenta. Uređaj takođe dolazi sa Zepp aplikacijom, koja pruža uputstva i informacije koje će vam pomoći da započnete i upravljate funkcijama sata.

Softver i korisničko iskustvo

Softver Amazfit GTS 3 je zabeležio primetna poboljšanja u poređenju sa prethodnim generacijama. Uređaj radi na Zepp OS-u, koji je usavršio Huami, proizvođač Amazfita, nakon što su kupili Zepp. Softver nudi glatko korisničko iskustvo, sa pomeranjem uređaja i vrhunskim osećajem performansi. Međutim, jedan značajan propust u odnosu na prethodnu generaciju je nedostatak zvučnika, što znači da više ne možete telefonirati direktno sa sata. Iako za neke ovo možda nije problem, to je bila zgodna funkcija za one koji nisu želeli da koriste svoje pametne telefone u određenim situacijama.

Amazfit GTS 3 ima dugme za početak sa strane koje takođe deluje kao prečica za listu aplikacija. Podržava pokrete prevlačenja za jednostavnu navigaciju i omogućava brz pristup korisnim prekidačima i podešavanjima. Zepp aplikacija nudi mnoštvo funkcija i podešavanja koja se mogu prilagoditi vašim željama. Softver sata je postao sposobniji, nudeći automatsko praćenje SpO2, detekciju treninga, analizu zdravstvenih podataka, aplikaciju kalendara, listu zadataka, alarm, štopericu, kompas, barometar, pa čak i daljinski upravljač za kameru. Štaviše, po prvi put, možete da instalirate dodatne aplikacije na Amazfit uređaj preko integrisane prodavnice aplikacija Zepp.

Praćenje zdravlja i fitnesa

Amazfit je poznat po svojim sveobuhvatnim mogućnostima praćenja zdravlja i fitnesa, a GTS 3 nije izuzetak. Uređaj nudi precizno praćenje otkucaja srca, automatsko praćenje SpO2 i analizu različitih zdravstvenih podataka. Zepp aplikacija pruža detaljne uvide u san, stres, zasićenost krvi kiseonikom i PAI, što može poslužiti kao dragocene informacije za poboljšanje vašeg opšteg blagostanja. GTS 3 podržava širok spektar režima vežbanja, a GPS performanse su izuzetno precizne, rešavajući probleme iz prošlosti prijavljenih sa ranijim Amazfit uređajima.

Pozitivne strane:

  • Premium dizajn sa laganom konstrukcijom
  • Impresivan ekran sa minimalnim mrljanjem otisaka prstiju
  • Opsežne funkcije za praćenje zdravlja i fitnesa
  • Poboljšano softversko iskustvo sa prilagodljivim podešavanjima i prodavnicom aplikacija
  • Precizne GPS performanse

Negativne strane:

  • Nema zvučnika za telefoniranje
  • Ograničene pametne funkcije i podrška za aplikacije
  • Trajanje baterije bi moglo biti bolje

Da zaključimo, Amazfit GTS 3 nudi vrhunski dizajn, solidne mogućnosti praćenja zdravlja i poboljšani softver u poređenju sa svojim prethodnicima. Iako hardver možda neće imati značajne nadogradnje, razvoj softvera od strane Amazfit tima je za svaku pohvalu. Međutim, ima neka ograničenja, kao što je odsustvo zvučnika za pozive i ograničena podrška za aplikacije. Sve u svemu, ako tražite estetski ugodan pametni sat sa sveobuhvatnim funkcijama za praćenje zdravlja i pristojnim softverskim iskustvom, Amazfit GTS 3 bi mogao biti dobar izbor.

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.