Eponuda.ba

Sony slusalice MDRZX110B.AE

39,00 KM
Domod
Brend:Sony

Sony slusalice MDRZX110B.AE

Trenutno najbolja ponuda:

39,00 KMu Domod

Opis i karakteristike

Značajke

BrendSony
MikrofonNe
Povezivanje3.5mm
Sony slusalice MDRZX110B.AE

Video test / stručna recenzija proizvoda

3:46sep 2023Vrijeme čitanja: 2 min

Sony mdrzx110b video test

Sony MDR ZX110 slušalice: povoljna opcija sa pristojnim zvukom

U ovom videu ćemo napraviti brzi pregled Sony MDR ZX110 slušalica. Hajdemo odmah u to.

Kvalitet pakovanja i izrade

Slušalice dolaze u plastičnom maloprodajnom pakovanju sa uključenim papirima. Ukupan kvalitet izrade je razuman za tačku cene. Iako je konstrukcija uglavnom plastična, postoje neki metalni delovi u šarkama koji omogućavaju da se slušalice preklope radi lakšeg transporta. Traka za glavu je podesiva i postoji izvesno pomeranje u uglu čašica za uši, što ga čini udobnijim za nošenje. Kablovi su slični MDR XB250, sa nazubljenom teksturom i glavnim kablom koji ima dobru težinu. Konektor je utikač od 90 stepeni sa tanjom prirubnicom, što mu omogućava da se poveže kroz različite telefonske kućišta.

Udobnost

Slušalice imaju dizajn na uhu, što znači da penasta podloga leži na uhu, a ne da ga okružuje. Sintetički materijal koji se koristi za podlogu sličan je Audio-Technica ATH-M30 slušalicama. Iako nema toliko pene iza podloge, to nije veliki problem jer su slušalice lagane i ne zahtevaju veliku silu stezanja da bi ostale.

Kvalitet zvuka

Uzimajući u obzir pristupačnu cenu, kvalitet zvuka Sony MDR ZX110 slušalica je zadovoljavajući. Bas malo nedostaje u poređenju sa drugim modelima kao što je XB250, koji je podešen da pruži više basa. Međutim, srednji opseg se prilično dobro ponaša, iako se može malo izobličiti pri većoj jačini zvuka. Visoki tonovi su iznenađujuće lepi, sa zvučnim razdvajanjem i kontrolisanom sibilacijom. Sve u svemu, odeljenje visokih tonova prevazilazi očekivanja s obzirom na cenu.

Za koga su ove slušalice?

Soni MDR ZX110 slušalice su idealne za različite scenarije. Ako su vam potrebne slušalice za dete, kao privremene zamene, ili za tutorijal ili konferenciju sa velikim brojem ljudi, ove slušalice će obaviti dobar posao u isporuci sadržaja bez gubitka novca. Nisu vrhunske slušalice, ali nude razumnu konstrukciju i prezentabilan kvalitet zvuka.

Pozitivne strane:

  • Razuman kvalitet izrade za cenu
  • Podesiva traka za glavu i udobne čašice za uši
  • Iznenađujuće dobre visoke performanse
  • Odlična opcija za jeftine slušalice
  • Lagan i lak za transport

Negativne strane:

  • Bas nedostaje u poređenju sa drugim modelima
  • Srednji opseg se blago izobličuje pri većoj jačini zvuka
  • Podloga možda neće pružiti mnogo udobnosti tokom dužeg perioda

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.