Eponuda.ba
Moj profil

Logitech Tipkovnica žična Logitech G413 Gaming Keyboard, carbon, Engleski raspored

189,90 KM
Next
Opis G413 Gaming Keybord, žična, USB, Dodatne tipke multimedija, Boja Crna, Ostalo Pozadinsko osvjetljenje,Software,USB priključakTanak i oštar okvir napravljen je od lagane, no čvrste aluminjske legure. Podesivi gumeni stabilizatori omogućuju da pronađete savršenu poziciju za vas. RomerGTactile mehanički swich je savršena kombinacija brzine, preciznosti i tihog rada. Tipke su osvjetljene crvenom bojom savršenom za noćno igranje.Dodatni USB port na tipkovnici. Uz tipkovnicu dolazi dodatnih 12 t
Brend:Logitech

Logitech Tipkovnica žična Logitech G413 Gaming Keyboard, carbon, Engleski raspored

Trenutno najbolja ponuda:

189,90 KMu Next

Opis i karakteristike

Opis G413 Gaming Keybord, žična, USB, Dodatne tipke multimedija, Boja Crna, Ostalo Pozadinsko osvjetljenje,Software,USB priključakTanak i oštar okvir napravljen je od lagane, no čvrste aluminjske legure. Podesivi gumeni stabilizatori omogućuju da pronađete savršenu poziciju za vas. RomerGTactile mehanički swich je savršena kombinacija brzine, preciznosti i tihog rada. Tipke su osvjetljene crvenom bojom savršenom za noćno igranje.Dodatni USB port na tipkovnici. Uz tipkovnicu dolazi dodatnih 12 tipki koje možete zamijeniti...Osnovne karakteristike:Tehnologija: žičnaSučelje: USBOstale karakteristike:Dodatne tipke: multimedijaBoja: SivaOstalo: Pozadinsko osvjetljenjeDužina kabla(m): 1.8Broj lifetime pritisaka: 70000000

Tipkovnica žična Logitech G413 Gaming Keyboard, carbon, Engleski raspored
Karakteristike
Tip tastature
Žična

Video test / stručna recenzija proizvoda

7:06dec 2023Vrijeme čitanja: 2 min

Logitech G413 Carbon video test

Pregled mehaničke tastature za igre Logitech G13

Hej ljudi, danas ću pregledati Logitech G13 mehaničku tastaturu za igre. Ova tastatura je odlična opcija za gejmere koji žele pouzdanu tastaturu visokih performansi, a da pritom ne troše previše novca. Uronimo u detalje!

Karakteristike i cene

Logitech G13 je po ceni od 90 dolara, što ga čini konkurentnom opcijom na tržištu tastatura za igre. Dolazi sa svim bitnim karakteristikama koje biste očekivali od mehaničke tastature pune veličine, iako nedostaje nekoliko ključnih karakteristika u poređenju sa alternativama sa višim cenama. Međutim, ove karakteristike koje nedostaju mogu ili ne moraju uticati na vašu odluku o kupovini.

U poređenju sa svojom većom braćom, G Pro i GA 10, G13 nema RGB osvetljenje. Iako ovo može biti nedostatak za neke, podrazumevana boja pozadinskog osvetljenja je crvena, što dobro odgovara dizajnu i uobičajen je izbor boja za mehaničke tastature srednjeg opsega. G13 je takođe tastatura pune veličine, uključujući numeričku tablu, koja je savršena za one koji često rade sa brojevima.

Kvalitet dizajna i izrade

Kvalitet izrade Logitech G13 je impresivan. Poseduje čvrsti komad aluminijuma na vrhu plastične šasije, pružajući odličnu krutost. Tastatura se jedva savija čak i pri jakom pritisku. Karbonski model ima elegantnu crnu završnu obradu od anodiziranog aluminijuma, dok je srebrni model ekskluziva. Jedina mana je što su ivice aluminijumskog rama pomalo oštre, ali ne ometaju iskustvo kucanja.

Prekidači i iskustvo igranja

G13 je opremljen Logitech-ovim posebno dizajniranim Romer-G prekidačima, koji su isti prekidači koji se nalaze u skupljim G Pro i GA 10 tastaturama. Ovi prekidači obezbeđuju ujednačeno i dosledno osvetljenje po tasteru, eliminišući gradijent osvetljenosti koji se nalazi u standardnim Cherry MX prekidačima. Nude brzo aktiviranje na 1,5 mm i zahtevaju samo 45 grama sile da registruju presu. Iskustvo igranja sa ovim prekidačima je odlično, jer su brzi i udobni za upotrebu.

Pozitivne strane:

  • Razumne cene
  • Odličan kvalitet izrade
  • Brzi i brzi Romer-G prekidači
  • Tastatura pune veličine sa numeričkom tastaturom
  • Uključen USB 2.0 prolazni port

Negativne strane:

  • Nema RGB osvetljenja
  • Debeo kabl
  • Kabl koji se ne može ukloniti
  • Ograničena prilagodljivost osvetljenja
  • Oštre ivice na aluminijumskom okviru

Da zaključimo, Logitech G13 je odlična mehanička tastatura za igre srednjeg ranga koja nudi izuzetnu vrednost za svoju cenu. Sa istim visokokvalitetnim prekidačima kao i njegove skuplje kolege, solidnim kvalitetom izrade i osnovnim karakteristikama tastature pune veličine, to je dostojna opcija i za povremene i za amaterske igrače. Ako razmišljate da isprobate Romer-G prekidače, G13 je definitivno vredan pokušaja.

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.