Eponuda.ba

Xiaomi SMART AIR PURIFIER 4 COMPACT

175,00 KM
Digital city
Brend:Xiaomi

Xiaomi SMART AIR PURIFIER 4 COMPACT

Trenutno najbolja ponuda:

175,00 KMu Digital city

Opis i karakteristike

Značajke

BrendXiaomi
Xiaomi XIAOMI SMART AIR PURIFIER 4 COMPACT

Video test / stručna recenzija proizvoda

10:10okt 2023Vrijeme čitanja: 3 min

Xiaomi smart 4 compact video test

Pregled: Xiaomi Smart Air Purifier 4 Compact

U ovom videu ćemo vam predstaviti detaljan pregled Xiaomi Smart Air Purifier 4 Compact. Ovaj mali prečišćivač vazduha karakteriše trostepena tehnologija filtracije, izvanredne performanse, mnoštvo naprednih opcija i jeftino održavanje. Nastavite da gledate da biste saznali kako smo ocenili ovaj prečistač vazduha i koliko je dobro prošao u našim testovima.

Raspakivanje i podešavanje

Podešavanje ovog prečišćivača vazduha nije komplikovano, jer dolazi skoro spreman za upotrebu. Jedino što morate da uradite je da raspakujete adapter za napajanje i da ga priključite na uređaj. Nakon toga, samo postavite prečišćivač vazduha na željeno mesto, udaljite ga najmanje osam inča od zidova ili drugih predmeta, uključite ga i uključite pritiskom na dugme za napajanje. Takođe predlažemo da dodate prečišćivač vazduha u Xiaomi Mi Home Smart aplikaciju da biste pristupili mnogim pametnim funkcijama.

Dizajn i kvalitet izrade

Što se tiče dizajna, moramo reći da je ovo jedan simpatičan, minimalistički, ali ipak moderan prečistač vazduha. Ovaj model je bele boje sa mat plastikom i odličnog kvaliteta izrade. Jedina stvar koju ne volimo je da nemamo ručku za nošenje. Xiaomi Smart Air Purifier 4 Compact ima dva dela: donji deo gde su otvori za vazduh i gornji deo gde izlazi filtrirani vazduh. Estetski je vrlo sličan drugim prečišćivačima vazduha u klasi.

Karakteristike i kontrole

Xiaomi Smart Air Purifier 4 Compact je prečišćivač vazduha bogat funkcijama. Naše omiljene karakteristike su senzor kvaliteta vazduha, indikator kvaliteta vazduha, automatski režim i integracija pametnih aplikacija. Neke funkcije se kontrolišu preko kontrolne table, ali druge zahtevaju korišćenje aplikacije Mi Home Smart. Senzor kvaliteta vazduha je definitivno najuzbudljivija karakteristika, jer detektuje kvalitet vazduha u realnom vremenu i prikazuje ga preko indikatora ili pametne aplikacije. Automatski režim menja brzinu ventilatora na osnovu trenutnog kvaliteta vazduha.

Sistem za filtriranje

Xiaomi Smart Air Purifier 4 Compact koristi trostepenu tehnologiju filtracije koja se sastoji od primarnog filtera, pravog HEPA filtera i filtera sa aktivnim ugljem. Primarni filter hvata velike čestice prašine, dlake i slične čestice kako bi zaštitio pravi HEPA filter. Pravi HEPA filter hvata 99,97% čestica u vazduhu veličine do 0,3 mikrona, a filter sa aktivnim ugljem neutrališe loše mirise. Sviđa nam se kvalitet filtera, posebno pravi HEPA filter.

Održavanje i zamena filtera

Pošto Xiaomi Smart Air Purifier 4 Compact koristi filter koji se ne može prati, mora se povremeno zameniti. Obično, vreme zamene filtera varira između 6 i 12 meseci i zavisi od upotrebe uređaja i okruženja. Indikator resetovanja filtera će treptati kada dođe vreme da zamenite filter. Proces zamene filtera je jednostavan, a detaljno je objašnjen u korisničkom priručniku.

Nivo buke i operativni troškovi

Xiaomi Smart Air Purifier 4 Compact je jedan od najtiših prečistača vazduha koje smo do sada testirali. U režimu spavanja, proizvodi zvuk od samo 41,3 dBA, što ga čini idealnim za spavaću sobu. Što se tiče operativnih troškova, to nije značajan potrošač energije, jer koristi motor od samo 27 W. Cena zamene filtera je takođe pristupačna, jer je filter izdržljiv i treba ga zameniti samo jednom ili dva puta godišnje.

Performanse i pokrivenost sobe

Xiaomi Smart Air Purifier 4 Compact se preporučuje za sobe do 290 kvadratnih stopa. Na našim testovima pokazao se izuzetno dobro čak i u malo većim prostorijama. Poboljšao je kvalitet vazduha za 94% u prostoriji od 194 kvadrata i za 91% u prostoriji od 320 kvadratnih stopa. Performanse ugljeničnog filtera su bile nešto slabije, ali je u celini dalo odlične rezultate.

Pozitivne strane:

  • Kompaktan i moderan dizajn
  • Bogat funkcijama sa pametnom integracijom aplikacija
  • Visokokvalitetni sistem filtracije
  • Tih rad
  • Pristupačni troškovi održavanja

Negativne strane:

  • Bez ručke za nošenje
  • Nešto slabije performanse ugljeničnog filtera

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.