Eponuda.ba

Samsung A145R/DSN GALAXY A14 4GB RAM 64GB BLACK

229,00 KM
Digital city
Brend:Samsung

Samsung A145R/DSN GALAXY A14 4GB RAM 64GB BLACK

Trenutno najbolja ponuda:

229,00 KMu Digital city

Opis i karakteristike

Značajke

BrendSamsung
Interna memorija64GB
Operativni sistemAndroid
Ram memorija4 GB
Selfi kamera (u Mpix)13
Tip ekranaIPS
Veličina ekrana (u inch)6.6
Samsung SAMSUNG A145R/DSN GALAXY A14 4GB RAM 64GB BLACK

Video test / stručna recenzija proizvoda

5:56avg 2023Vrijeme čitanja: 3 min

Samsung Galaxy A14 video test

Samsung Galaxy A14 pregled

Samsung Galaxy A14 je najnoviji Samsungov telefon srednjeg ranga. Iako možda nije najimpresivniji Samsung telefon na tržištu, ipak nudi pristojno iskustvo pametnog telefona. Hajde da zaronimo u detalje Galaxy A14 u ovoj recenziji.

Dizajn i prikaz

Galaxy A14 ima dizajn koji veoma podseća na Samsungove vodeće modele ove godine. Međutim, napravljen je od plastike umesto od premijum materijala. Telefon deluje čvrsto i prianjajuće, sa ravnim zadnjim panelom koji ima jedinstvenu teksturu nalik vinilu. Ekran je nadograđen na 6,6-inčni LCD ekran od 1080p sa brzinom osvežavanja od 90Hz. Ekran je oštar i nudi pristojan kontrast, iako ne pruža duboku crnu boju OLED panela. Sve u svemu, dizajn i ekran A14 su zadovoljavajući za jeftin telefon.

Karakteristike i performanse

Galaxy A14 radi na One UI 5.0 Core, koji je zasnovan na Androidu 13. Iako mu nedostaju neke funkcije kao što su Bixby asistent i Samsung Pay, on i dalje nudi poznati Samsung interfejs. Situacija sa čipsetom je malo komplikovana, jer različita tržišta dobijaju različite skupove čipova. Američka varijanta dolazi sa MediaTek Dimensity 700, koji pruža prosečne performanse za svoj cenovni rang. Za poređenje, indijski model dolazi sa moćnijim Exynos 1330 čipsetom. Ova razlika čini indijski model privlačnijim u pogledu performansi.

Baterija i kamera

A14 ima bateriju od 5.000 mAh, koja obezbeđuje odličan vek trajanja baterije. U našim vlasničkim testovima, postigao je 130 sati, što je impresivno. Međutim, podržava samo punjenje od 15 W i ne dolazi sa adapterom u kutiji. Podešavanje kamere na A14 5G je isto kao i kod njegovog prethodnika, sa glavnom kamerom od 50 MP, makro kamerom od 2 MP i senzorom dubine. Glavna kamera snima fotografije sa dobrim detaljima i dinamičkim opsegom, iako bi boje mogle da koriste više zasićenja. Performanse pri slabom osvetljenju su pristojne uz pomoć noćnog režima. Selfiji ispadaju dobro sa puno detalja, preciznim bojama i dobrim dinamičkim opsegom.

Prednosti:

  • Oštar ekran od 1080p sa brzinom osvežavanja od 90Hz
  • Dobar vek trajanja baterije
  • Pristojna glavna i selfi kamera
  • Poznati Samsung interfejs

Protiv:

  • Različiti skupovi čipova u zavisnosti od tržišta
  • Plastična konstrukcija
  • Nije uključen adapter za brzo punjenje
  • Nedostaju neke funkcije u poređenju sa vrhunskim Samsung telefonima

U zaključku, Samsung Galaxy A14 je solidan budžetski telefon. Nudi dobar ekran, impresivno trajanje baterije i pristojne performanse kamere. Međutim, razlika između čipseta između tržišta može biti razočaravajuća za neke potrošače. Ako imate opciju da nabavite Exynos verziju ili ako vam čipset nije pravi problem, A14 vredi razmotriti u svom cenovnom rangu.

Alternativne opcije koje treba razmotriti bi bile OnePlus Nord 2 5G ili Realme 10 Pro. Javite nam svoje mišljenje o Galaxy A14 u komentarima ispod.

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.