Eponuda.ba

Kingston USB MEM. 64GB USB3.2 DataTraveler Exodia DTX_64GB

od 21,90 KM
Brend:Kingston

Kingston USB MEM. 64GB USB3.2 DataTraveler Exodia DTX_64GB

Opis i karakteristike

Značajke

BrendKingston
Kapacitet64GB
Vrsta USB memorijeUSB 3.2
Kingston USB MEM. 64GB USB3.2 DataTraveler Exodia DTX_64GB

Video test / stručna recenzija proizvoda

11:57nov 2023Vrijeme čitanja: 2 min

Kingston DataTraveler Exodia video test

Pregled USB Kingston Data Traveler Exodia od 64 GB

Pozdrav svima i dobrodošli u još jedan video. Nedavno je prestao da radi jedini drajv, pa sam odlučio da kupim još jedan. Ovog puta koristio sam Kingston Data Traveler Exodia u verziji od 64 GB. Ovaj drajv dolazi sa USB 3.2 interfejsom prve generacije i dostupan je u četiri različita kapaciteta, od kojih svaki odgovara drugoj boji. Odlučio sam se za plavu verziju, koja ima kapacitet od 64 GB.

Pakovanje Kingston Data Traveler Exodia je veoma jednostavno i minimalističko. Dolazi sa petogodišnjom garancijom, što je velika dodatna prednost. Kvalitet izrade je prilično jak i čvrst. Na poleđini diska se nalaze neke informacije o drajvu olovke, uključujući Kingston logo i kapacitet.

Veličina olovke je malo veća u poređenju sa drugim opcijama na tržištu. Međutim, više volim veće diskove jer ih je lakše pronaći, posebno kada se drže u rancu. Poklopac drajva bezbedno stoji pozadi, što je lep dodir. Prsten zelene boje dodaje lepu estetsku privlačnost celokupnom dizajnu.

Sada, hajde da pričamo o performansama Kingston Data Traveler Exodia olovke. Testirao sam brzinu i na USB 3.0 kompatibilnom računaru i na USB 2.0 portu. Na USB 3.0 portu, sekvencijalna brzina čitanja je bila oko 99 MB/s, dok je brzina sekvencijalnog pisanja bila oko 48 MB/s. Međutim, nasumična brzina pisanja je bila sporija. Na USB 2.0 portu, brzine su bile nešto sporije, ali ipak pristojne.

U stvarnom testiranju, preneo sam datoteku od 1 GB sa svog računara na olovku. Bilo je potrebno oko 1 minut i 20 sekundi da se završi prenos, što je razumno za olovku u ovom cenovnom rangu. Prilikom prenosa iste datoteke sa USB-a nazad na računar, trebalo je manje od 15 sekundi, što ukazuje na veću brzinu čitanja.

Sve u svemu, Kingston Data Traveler Exodia 64GB Pen Drive je pouzdana i čvrsta opcija za one kojima je potreban dodatni prostor za skladištenje. Performanse su pristojne, posebno kada se koriste USB 3.0 portovi. Veličina može biti nedostatak za neke, ali osigurava da se neće lako izgubiti. Jedina mana je poklopac, jer više volim uvlačivi USB. Međutim, poklopac sigurno stoji pozadi, tako da je manja verovatnoća da će biti pogrešno postavljena.

Pozitivne strane:

  • Snažan kvalitet izrade
  • Velika brzina čitanja
  • Dolazi sa petogodišnjom garancijom

Negativne strane:

  • Veća veličina u poređenju sa drugim drajvovima za olovke
  • Kapa se lako može zabaciti
  • Sporije nasumično pisanje

Hvala vam što ste pročitali ovu recenziju Kingston Data Traveler Exodia od 64 GB. Nadam se da vam je bilo od pomoći.

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.