Eponuda.ba

GoPro HERO10 (HERO 10) Black

659,00 KM
Univerzalno
Brend:GoPro

GoPro HERO10 (HERO 10) Black

Trenutno najbolja ponuda:

659,00 KMu Univerzalno

Opis i karakteristike

Značajke

BrendGoPro
Tipovi proizvodaAkcione kamere

Video test / stručna recenzija proizvoda

12:50okt 2023Vrijeme čitanja: 4 min

GoPro Hero 10 Black video test

GoPro Hero 10 Black: Sveobuhvatan pregled

Koristio sam ovu kameru u poslednjih mesec dana, tako da imam prilično dobar osećaj kako radi, gde radi dobro, gde ne radi tako dobro... I pošto ovaj video definitivno nije sponzorisan ni na koji način, reći ću vam šta je dobro, što je loše i šta je ružno. Ali uradiću to kroz upotrebu u stvarnom svetu i mnoštvo snimaka poređenja, kao i stvarne stvarne snimke tokom prošlog meseca da vam pokažem kako se on suprotstavlja Hero 9, kao i njihovim konkurentima iz DJI-ja i Insta360.

Pre nego što uđemo u svih tih 16 novih funkcija, hajde da jednostavno razgovaramo o ceni. Cena je zapravo porasla za 50 dolara. Sada je 399 dolara za razliku od 349 dolara. Međutim, to je sa uslugom pretplate na GoPro. Ako to nemate ili se ne prijavite za to, onda je to 100 dolara više po ceni od 499 dolara, za razliku od prošle godine sa Heroom 9 po ceni od 449 dolara. Takođe, zabavna činjenica u slučaju da se pitate kako da razlikujete Heroja 10 od Heroja 9 [sa prednje strane], to je jednostavno: plavi tekst plavi Hero 10 sa strane, kao i plavi tekst na front znači da je Heroj 10.

Povećana brzina kadrova

Prvo na listi je povećana brzina kadrova. Dakle, ukratko, sve se nekako udvostručilo, tako da je u suštini 5K-30FPS (dakle 30 kadrova u sekundi) pri 5k, postalo 5K-60[FPS]. 4K60 je ranije postao 4K120. 2.7K120 je postao 2.7K240. Međutim, nije baš išlo sve do 480 [FPS]. GoPro kaže da još uvek nisu sasvim sposobni u pogledu softvera gde se nalaze na ovom čipsetu. Možda niz put, ali ne danas.

Govoreći o tom čipsetu, to je verovatno najveća tehnička promena sa Hero 10 Black. Sada ima njihov novi GP2 silicijum. U suštini, GoPro je pre nekoliko godina razvio sopstveni silicijum, GP1 čipset, i to su preneli do Hero 9.

Poboljšani foto režimi

Prilično velika promena u foto režimima, a to je povećana rezolucija na 23,6 megapiksela za sve režime fotografija ranije, to ste dobili samo ako ste snimali sirovo, što je imalo gomilu razmatranja o kojima ste morali da razmišljate u odnosu na sada, možete da snimate u suštini u svemu osim za rafal uživo i rafal uživo je kao slike uživo na iOS-u ili fotografije u pokretu na Androidu, tako da su to zapravo više samo video snimci i prave fotografije.

Hidrofobni premaz

Promena koja će usrećiti mnoge ljude na plaži je novi hidrofobni premaz na samom sočivu. Kapljice vode bi samo trebalo da pobegnu i do sada u mom testiranju to je prilično istinito kao da se voda ne lepi za nju.

Wired Downloads

Moja omiljena karakteristika na Hero 10 su žičana preuzimanja. Možete da ponesete kabl sa GoPro Hero 10 direktno na telefon i preuzmete video zapise i fotografije punom brzinom umesto da morate da se bavite bežičnom mrežom. To je neverovatno korisno i brzo.

HiperSmooth 4.0

GoPro je omogućio HiperSmooth u strimingu uživo. Ranije je postojala elektronska stabilizacija za live streaming, ali je bila super stara i uopšte se nije stabilizovala. Sada koriste kompletan HiperSmooth 4.0 stack za stranu striminga uživo, što znači da i strimovani video kao i snimljeni video imaju potpunu stabilizaciju.

Poboljšan odziv ekrana na dodir

Hero 10 Black je poboljšao odziv na samom zadnjem ekranu osetljivom na dodir. Definitivno je brži od Hero 9 u smislu interakcija sa ekranom osetljivim na dodir.

Lokalno mapiranje tonova i smanjen šum

Hero 10 Black uvodi novo lokalno mapiranje tonova u video zapisima i smanjenje 3D šuma, što rezultira poboljšanim performansama pri slabom osvetljenju. Podnosi visok kontrast i nivoe osvetljenosti bolje od prethodnih modela.

Ovo je samo uvid u mnoge funkcije i poboljšanja koja GoPro Hero 10 Black nudi. Sve u svemu, to je solidna nadogradnja u odnosu na Hero 9 sa poboljšanim brojem kadrova, režimima slika, hidrofobnim premazom, žičnim preuzimanjima, HiperSmooth 4.0, odzivom ekrana na dodir i performansama pri slabom osvetljenju.

Pozitivne strane:

  • Povećana brzina kadrova
  • Poboljšani režimi fotografije
  • Hidrofobni premaz na sočivu
  • Preuzimanja putem kabla za brži prenos
  • HiperSmooth 4.0 za bolju stabilizaciju

Negativne strane:

  • Visoka cena
  • Maksimalni mod objektiva nije podržan iz kutije
  • Broj kadrova prednjeg ekrana je ograničen
  • Neke funkcije su više fokusirane na marketing
  • Patentni sudski spor koji utiče na određene funkcionalnosti

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.