Eponuda.ba

Xiaomi SMART BAND 8 BLACK

99,00 KM
Digital city
Brend:Xiaomi

Xiaomi SMART BAND 8 BLACK

Trenutno najbolja ponuda:

99,00 KMu Digital city

Opis i karakteristike

Značajke

BrendXiaomi
Širina narukvice (u mm)48
Veličina ekrana (u inch)1.62
Xiaomi XIAOMI SMART BAND 8 BLACK

Video test / stručna recenzija proizvoda

5:24feb 2024Vrijeme čitanja: 3 min

Xiaomi Mi Smart Band 8 video test

Pregled: Xiaomi Mi Band 8

Prošle godine, Xiaomi je objavio Mi Band 7 Pro koji je imao veći ekran, ugrađen GPS i novi strukturalni dizajn koji je omogućio laku promenu kaiša. Međutim, nisam ga preporučio ljubiteljima tradicionalnog Mi benda zbog njegove veličine i težine. Sada imamo novi Mi Band 8, koji zadržava istu veličinu i ekran kao njegov prethodnik, ali uključuje mnoge funkcije iz Mi Band 7 Pro. Da vidimo da li je vredno vašeg novca.

Pakovanje i pribor

Pakovanje Mi Band 8 je slično njegovom prethodniku, sa manjim promenama šara i teksture. Priložena dodatna oprema je takođe skoro ista, sa telom Mi Band 8, priručnikom i magnetnim kablom za punjenje. Iako je kabl sličan onom za Mi Band 7 Pro, ne nudi čvrstu vezu sa njim.

Dizajnirajte i izgradite

Novi Mi Band 8 ima sličnu veličinu kao i prethodni, ali ima mnogo razlika. Traka više nije potpuno omotana oko kaiša i sada ima strukturu koja podržava brzo uklanjanje, slično tradicionalnom satu. Ova promena omogućava različite izglede sa Mi Bandom 8. Xiaomi je takođe lansirao tri kaiša od različitih materijala za bend, a očekuje se više stilova od nezavisnih proizvođača. Mi Band 8 ima metalni okvir koji pruža prefinjen i izdržljiv izgled. Takođe je pola milimetra tanji od Mi Band 7, što nudi udobnije iskustvo nošenja.

Ekran i korisnički interfejs

Mi Band 8 zadržava isti AMOLED ekran od 1,62 inča kao i njegov prethodnik, ali zahvaljujući novom moćnom procesoru sada ima brzinu osvežavanja od 60 Hz. Ovo je značajno poboljšanje u poređenju sa brzinom osvežavanja Mi Band 7 Pro od 30Hz, što rezultira lakšim korisničkim iskustvom. Mi Band 8 takođe dodaje funkciju uvek uključenog ekrana (AOD), iako njegova osvetljenost možda neće biti zadovoljavajuća na direktnoj sunčevoj svetlosti. Međutim, možete ga podesiti da se uključuje nakon zalaska sunca da biste sačuvali trajanje baterije.

Karakteristike i performanse

Mi Band 8 podržava preko 150 sportskih režima, uključujući aerobni boks, zahvaljujući ugrađenom senzoru ubrzanja. Takođe nudi opciju pričvršćivanja dodatka za praćenje performansi trčanja. Xiaomi je takođe uključio četiri mini igrice u prodavnicu brojčanika, dodajući razigrani dodir Mi Band-u 8. Trajanje baterije je impresivno, a Xiaomi tvrdi do 16 dana uobičajene upotrebe i oko 6 dana sa omogućenim AOD-om.

Pozitivne strane:

  • Elegantan dizajn sa metalnim okvirom
  • Funkcija brzog uklanjanja trake
  • Poboljšana brzina osvežavanja
  • Podrška za širok spektar sportskih režima
  • Dug vek trajanja baterije

Negativne strane:

  • Nema ugrađenog GPS-a
  • Slaba vidljivost sunčeve svetlosti za AOD

U zaključku, Xiaomi Mi Band 8 nudi praktična poboljšanja u odnosu na svog prethodnika. Njegov elegantan dizajn, funkcija brzog uklanjanja kaiša i poboljšana brzina osvežavanja čine ga odličnim izborom za korisnike Mi Band 7 koji žele da nadograde. Iako mu nedostaje ugrađeni GPS, Mi Band 8 i dalje nudi niz funkcija za ljubitelje fitnesa. Sve u svemu, to je vredna investicija za one kojima je potreban pouzdan i pristupačan fitnes tracker.

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.