Eponuda.ba

Samsung TV SOUNDBAR HW-B550/EN (HW-B550/EN)

od 449,00 KM
Brend:Samsung

Samsung TV SOUNDBAR HW-B550/EN (HW-B550/EN)

Opis i karakteristike

Značajke

BrendSamsung
Samsung SAMSUNG TV SOUNDBAR HW-B550/EN (HW-B550/EN)

Video test / stručna recenzija proizvoda

10:29sep 2023Vrijeme čitanja: 4 min

Samsung hwb550en video test

Samsung Soundbar: mesečni pregled

Danas ću vam dati detaljan pregled Samsung Soundbar-a, koji koristim već čitav mesec. Verujem da je potrebno dosta vremena da se proizvod zaista doživi pre nego što dam sveobuhvatnu recenziju, tako da sada kada imam ovu zvučnu traku već mesec dana, spreman sam da podelim svoje misli sa vama. Dakle, hajde da počnemo!

Kozmetika i dizajn

Samsung Soundbar ima elegantan i industrijski dizajn, sa metalnom rešetkom na vrhu i sa strane. Ima čvrstu konstrukciju i pristojnu težinu. Odlučio sam da postavim zvučnu traku na postolje ispod televizora, jer nisam mogao da je montiram na zid. Međutim, i dalje izgleda sjajno u ovoj postavci, posebno s obzirom na način na koji ga je Samsung dizajnirao da se upari sa njihovim televizorima. Ne viri iznad ekrana, dajući mu čist i besprekoran izgled. Brendiranje na vrhu doprinosi njegovom elegantnom izgledu.

Indikatorska lampica se nalazi na jednoj strani zvučne trake, posebno na desnoj strani kada je okrenuta prema njoj. Označava ulaz koji trenutno koristite, kao što je direktni ulaz za optički kabl, bt za Bluetooth i tako dalje. Daljinski upravljač za zvučnu traku je sličan daljinskom upravljaču za QLED TV, a oba su tanka i pod uglom. Međutim, ako imate Samsung TV, zvučnom trakom možete kontrolisati direktno sa samog daljinskog upravljača za TV. Daljinski upravljač za zvučnu traku vam omogućava da podesite zvuk i jačinu zvuka sabvufera, pružajući dve različite opcije.

Kvalitet zvuka i režimi

Samsung Soundbar nudi različite režime zvuka, uključujući standardni, surround, game pro i adaptivni. Surround režim pruža sveobuhvatnu zvučnu scenu, savršenu za stvaranje impresivnog iskustva u većim prostorima. Game Pro režim automatski podešava jačinu zvuka za sesije igranja, obezbeđujući optimalne nivoe zvuka, posebno tokom intenzivnih trenutaka igranja. Adaptivni režim dinamički prilagođava zvuk na osnovu sadržaja koji gledate, na primer, poboljšavajući dijalog ili naglašavajući eksplozije. Ovi režimi ističu pametnu tehnologiju soundbar-a i njegovu sposobnost prilagođavanja različitim audio scenarijima.

Karakteristike i povezivanje

Soundbar ima minimalistički raspored tastera sa strane, uključujući kontrolu jačine zvuka, dugme za Bluetooth uparivanje i dugme za napajanje. Takođe dolazi sa različitim opcijama povezivanja, uključujući dva HDMI porta, ulaz za optički audio kabl i 3,5 mm stereo priključak. HDMI portovi podržavaju ARC (Audio Return Channel) za besprekornu integraciju sa kompatibilnim televizorima. Međutim, preporučuje se korišćenje optičkog kabla za najbolji kvalitet zvuka. Soundbar je svestran i može se koristiti sa različitim brendovima televizora, a ne samo sa Samsung modelima.

Test zvuka i performanse

Kvalitet zvuka Samsung Soundbar-a je odličan. Sa zvučnicima na gornjoj i prednjoj strani, pruža oštar i snažan zvuk. Namenski centralni kanal izuzetno dobro upravlja vokalom, balansirajući dijalog sa pozadinskim zvukom. Surround zvučnici ispunjavaju prostoriju i stvaraju doživljaj surround zvuka, čineći zvuk soundbara čak i većim od njegove fizičke veličine. Tehnologija akustičnog snopa dodaje još jedan sloj uranjanja sinhronizujući zvuk sa akcijom na ekranu. Iako to ne mogu da demonstriram u video obliku, verujte mi kada kažem da je to impresivna karakteristika.

Mesec dana kasnije...

Nakon što sam mesec dana koristio Samsung Soundbar, sa sigurnošću mogu da kažem da je bio odličan dodatak mojoj kućnoj zabavi. To značajno poboljšava audio iskustvo u poređenju sa oslanjanjem isključivo na zvučnike televizora. Međutim, nailazio sam na povremene probleme sa prekidom veze između zvučne trake i TV-a, što je zahtevalo jednostavno pritiskanje dugmeta za napajanje za ponovno povezivanje. Osim toga, soundbar se pokazao besprekorno. Glasovi su jasni, bas moćan i stvara impresivno iskustvo gledanja filmova. Kvalitet izrade i raznovrsnost zvučne trake, zajedno sa impresivnim zvučnim performansama, čine ga vrednom investicijom.

Pozitivne strane:

  • Elegantan i industrijski dizajn
  • Višestruki režimi zvuka za različite scenarije
  • Odličan kvalitet zvuka i impresivno iskustvo
  • Minimalistički izgled dugmadi i raznovrsne opcije povezivanja
  • Poboljšava audio iskustvo bilo kog kompatibilnog TV-a

Negativne strane:

  • Povremeni problemi sa prekidom veze između zvučne trake i TV-a
  • Tanki daljinski upravljač se lako može zametnuti
  • Kriva učenja za dugme za Bluetooth uparivanje

Sve u svemu, toplo preporučujem Samsung Soundbar svima koji žele da poboljšaju svoje iskustvo u kućnom bioskopu. Pruža izuzetan kvalitet zvuka, nudi različite režime zvuka za različite scenarije i odlikuje se elegantnim dizajnom koji dopunjuje bilo koje TV podešavanje. Uprkos manjim problemima sa povremenim prekidima veze i daljinskim upravljačem, performanse zvučne trake nadmašuju sve nedostatke. Ako ste voljni da uložite malo više za impresivan i kvalitetan zvuk, Samsung Soundbar definitivno vredi razmotriti.

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.