Eponuda.ba

Samsung Galaxy Watch6, 40 mm, SM-R930NZEAEUC, BT BeigeID: EK000547985

od 495,00 KM
Ekran: Safirni Kristal Baterija do 2 dana Vodootporan: 5ATM+IP68 Armor Aluminijum Praćenje sna
Brend:Samsung

Samsung Galaxy Watch6, 40 mm, SM-R930NZEAEUC, BT BeigeID: EK000547985

Opis i karakteristike

Ekran: Safirni Kristal Baterija do 2 dana Vodootporan: 5ATM+IP68 Armor Aluminijum Praćenje sna

Značajke

BrendSamsung
BluetoothDa
GPSDa
Veličina ekrana (u inch)1.3
Samsung Samsung Galaxy Watch6, 40 mm, SM-R930NZEAEUC, BT BeigeID: EK000547985

Video test / stručna recenzija proizvoda

9:15mar 2024Vrijeme čitanja: 3 min

Samsung smr930nzeaeuc video test

Pregled Samsung Galaxy Watch 6 serije

Samsung Galaxy Watch 6 serija nudi nekoliko poboljšanja u odnosu na svoje prethodnike, ali ne može da revolucioniše tržište Android uređaja za nošenje. Samsung je uzeo svoje postojeće satove i prepakovao ih u nešto malo bolje. U ovoj recenziji ćemo se pozabaviti glavnim pitanjima koja su ljudi postavljali o ovim satovima, uključujući šta je novo, koliko dobro rade sa Android telefonima koji nisu Samsung i da li se vek baterije poboljšao.

Šta je novo

Galaxy Watch 6 serija vraća rotirajući okvir, što je dobrodošao povratak za ljubitelje klasične funkcije. Okvir i na običnom satu 6 i na klasičnoj verziji su tanji, a tu je i novi procesor koji nudi nešto bolje performanse. Rade na Wear OS 4 i One UI 5, imaju malo veće baterije i imaju manja ažuriranja za praćenje zdravlja i spavanja. Pored toga, uveden je novi mehanizam za kaiš.

Kompatibilnost sa Android telefonima koji nisu Samsung

Iako Samsung proizvodi obično najbolje funkcionišu u okviru sopstvenog ekosistema, iskustvo uparivanja Galaxy Watch 6 serije sa Android telefonom koji nije Samsung, kao što je Pixel 7 Pro, je i dalje veoma slično. Međutim, postoji nekoliko nedostataka. Proces podešavanja je dosadniji, zahteva preuzimanje više Samsung aplikacija i kreiranje Samsung naloga. Određene funkcije, kao što su EKG i obaveštenja o nepravilnom srčanom ritmu, zahtevaju ekskluzivne Samsung aplikacije koje su dostupne samo na Samsung telefonima. Reprogramiranje donjeg dugmeta je takođe ograničeno, jer se ne može prebaciti na Google novčanik.

Trajanje baterije

Što se tiče trajanja baterije, Galaxy Watch 6 serija je pokazala neka poboljšanja u odnosu na svoje prethodnike. Međutim, stvarne performanse baterije će varirati u zavisnosti od individualne upotrebe i podešavanja. Na primer, sedeći dan sa minimalnim obaveštenjima i bez uključenih senzora za praćenje sna doveo je do 78% preostalog baterije do 17:00. Uz kontinuirano otkrivanje spo2 preko noći i omogućene druge funkcije, baterija je pretrpela udarac, pala na 15% nakon osam sati spavanja. Sve u svemu, satovi će zahtevati svakodnevno ili svaki drugi dan punjenje, iako veća baterija na klasičnoj verziji od 47 mm nudi malo dodatne izdržljivosti.

Pozitivne strane:

  • Povratak rotirajućeg okvira
  • Tanji okviri
  • Poboljšan procesor
  • Mala poboljšanja trajanja baterije
  • Udoban i moderan dizajn

Negativne strane:

  • Proces podešavanja je dosadniji sa Android telefonima koji nisu Samsung
  • Nedostaju ekskluzivne Samsung aplikacije i funkcije na Android telefonima koji nisu Samsung
  • Ograničene mogućnosti prilagođavanja za reprogramiranje donjeg dugmeta
  • Karakteristike senzora temperature su više novine nego korisne
  • Možda ne nudi dovoljno novih funkcija da opravda nadogradnju u odnosu na prethodne modele

Sve u svemu, iako serija Samsung Galaxy Watch 6 donosi nekoliko poboljšanja, možda neće biti značajna nadogradnja za one koji su već upoznati sa Samsungovim pametnim satovima. Kako sve veća konkurencija ulazi na tržište, Samsung će možda morati da uvodi dalje inovacije u budućim iteracijama. Međutim, za sada, ovi satovi nude pouzdano i udobno iskustvo sa pametnim satom sa nekoliko značajnih poboljšanja.

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.