Eponuda.ba

Xiaomi MI AC1200 WiFi extender

30,00 KM
Digital city
Brend:Xiaomi

Xiaomi MI AC1200 WiFi extender

Trenutno najbolja ponuda:

30,00 KMu Digital city

Opis i karakteristike

Značajke

BrendXiaomi
XIAOMI MI Xiaomi MI AC1200 WiFi extender

Video test / stručna recenzija proizvoda

6:17avg 2023Vrijeme čitanja: 2 min

Xiaomi Mi Wi-Fi Repeater Pro video test

Xiaomi Mi Wi-Fi Repeater Pro pregled

Hej svima, danas ćemo pregledati Xiaomi Mi Wi-Fi Repeater Pro. Kao ljubitelj Xiaomi proizvoda, bio sam uzbuđen što sam testirao ovaj Wi-Fi repetitor i video da li može da poboljša pokrivenost mog kućnog umrežavanja. Dakle, hajde da zaronimo u recenziju!

Raspakivanje i podešavanje

Dok sam raspakovao proizvod, primetio sam da je to kineska verzija, sa svim uputstvima i tekstom napisanim na kineskom. Unutar kutije sam našao sam repetitor, koji je bio lagan i kompaktan. Imao je dvopinski utikač, B logo i antenu. Repetitor je bio težak samo 125 grama i podržavao je jedan opseg od 2,4 gigaherca sa maksimalnom brzinom do 300 Mbps. Mogao je da poveže do 64 uređaja istovremeno i bio je kompatibilan sa većinom rutera.

Da bih podesio Mi Wi-Fi Repeater Pro, morao sam da preuzmem aplikaciju Mi Home, koja je dostupna i za iOS i za Android. Pošto je Xiaomi kineska kompanija, proizvod treba da bude povezan sa kineskim serverom. Nakon što sam podesio region na Kinu u aplikaciji, pritisnuo sam znak plus da bih dodao repetitor. Uverio sam se da je moj telefon povezan na mrežu od 2,4 gigaherca i blizu rutera tokom procesa podešavanja. Cela postavka je trajala oko dva do tri minuta.

Karakteristike i performanse

Kada je repetitor uspešno povezan, trepćuće narandžasto svetlo postalo je plavo. U aplikaciji Mi Home mogao sam da pristupim raznim opcijama i podešavanjima za repetitor. Mogao bih da proverim informacije o povezanom uređaju, informacije o verziji i Wi-Fi roming. U Wi-Fi podešavanjima, mogao bih da promenim Wi-Fi ime i lozinku. Aplikacija mi je takođe omogućila da delim uređaj i upravljam opštim podešavanjima kao što su naziv uređaja, ažuriranja firmvera i informacije o mreži.

Nakon podešavanja repetitora, izvršio sam test brzine. U početku su rezultati bili razočaravajući, ali nakon nekoliko sati, ponovo sam ga testirao i otkrio da su se performanse značajno poboljšale.

Prednosti

  • Kompaktan i lagan dizajn
  • Jednostavan proces podešavanja putem aplikacije Mi Home
  • Podržava do 64 uređaja
  • Kompatibilan sa većinom rutera
  • Poboljšane performanse tokom vremena

Mane

  • Kineska verzija sa uputstvima na kineskom
  • Prvi rezultati testova brzine bili su razočaravajući

Ako želite da poboljšate svoju kućnu ili kancelarijsku Wi-Fi mrežu, Xiaomi Mi Wi-Fi Repeater Pro je dobar uređaj za razmatranje. Nudi jednostavno podešavanje, kompatibilnost sa većinom rutera i poboljšane performanse tokom vremena. 

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.