Eponuda.ba

Samsung Galaxy A54 5G 8/128 Black (SM-A546BZKCEUC)

od 785,00 KM
Brend:Samsung

Samsung Galaxy A54 5G 8/128 Black (SM-A546BZKCEUC)

Opis i karakteristike

Značajke

BrendSamsung
Interna memorija128GB
Kapacitet baterije (u mAh)5000
Operativni sistemAndroid
Ram memorija8 GB
Selfi kamera (u Mpix)32
Tip ekranaSuper AMOLED
Veličina ekrana (u inch)6.4
Samsung Samsung Galaxy A54 5G 8/128 Black (SM-A546BZKCEUC)

Video test / stručna recenzija proizvoda

12:26avg 2023Vrijeme čitanja: 2 min

Samsung sma546bzkceuc video test

Samsung Galaxy A54 5G pregled: Snažna jedinica srednjeg dometa

Poslednjih nedelju dana, imao sam svoje Simsove u novom Samsungovom novom Galaxy A54, pametnom telefonu srednjeg opsega koji je prepun impresivne tehnologije. Sa Super AMOLED ekranom i nadograđenim senzorom kamere od 50 megapiksela, ovaj uređaj pruža zapanjujuće vizuelne efekte i poboljšanu fotografiju pri slabom osvetljenju. Ali kakve su performanse Galaxy A54 u poređenju sa njegovim vodećim kolegama?

Dizajnirajte i izgradite

Galaxy A54 ima ekran od 6,4 inča sa debelim okvirima, što ga čini nešto manje kompaktnim od nekih drugih pametnih telefona u njegovom cenovnom rangu. Međutim, uređaj je napravljen od Gorilla Glass 5, koje nudi izdržljivost i zaštitu od ogrebotina. Telefon je takođe otporan na vodu i prašinu IP67, što je retka karakteristika u ovoj ceni.

Softver

Samsung-ov One UI 5.1, preklopljen na Android 13, nudi glatko i intuitivno korisničko iskustvo. Međutim, softver uključuje duplirane aplikacije i nepotreban bloatver, koji se lako može ukloniti. Neke manje softverske greške su takođe primećene tokom perioda pregleda.

Performanse

Galaxy A54 pokreće Samsungov sopstveni Ekinos 1380 čipset, koji pruža impresivne performanse. Telefon može da radi sa više aplikacija bez zastoja i dobro radi čak i tokom igranja igara. Međutim, ima tendenciju da se malo zagreje tokom opšte svakodnevne upotrebe.

Trajanje baterije

Uređaj je opremljen baterijom od 5.000 mAh, koja lako traje ceo dan teške upotrebe. Punjenje je, međutim, relativno sporo na 25 vati i bežično punjenje nije podržano.

Kvalitet kamere

Galaxy A54 ima glavnu kameru od 50 megapiksela sa optičkom stabilizacijom slike, koja daje oštre i živopisne fotografije čak i pri slabom osvetljenju. Ultraširokougaoni objektiv od 12 megapiksela i makro objektiv od 5 megapiksela nude raznovrsnost u fotografiji. Uređaj se takođe ističe u video zapisu, sa mogućnošću snimanja 4K snimaka.

Pozitivne:

  • Impresivan Super AMOLED ekran
  • Izdržljiva konstrukcija otporna na vodu i prašinu
  • Glatke performanse
  • Dugotrajno trajanje baterije
  • Dobar kvalitet kamere za cenu

Negativne:

  • Softver uključuje duplicirane aplikacije i softver koji se širi
  • Neke manje greške u softveru
  • Uređaj se zagreva tokom upotrebe
  • Spora brzina punjenja
  • Nema podrške za bežično punjenje

U zaključku, Samsung Galaxy A54 5G je pametni telefon srednjeg ranga koji nudi impresivne karakteristike i performanse po razumnoj ceni. Uprkos nekim manjim problemima sa softverom, uređaj pruža odličan kvalitet kamere, zadivljujući ekran i dugotrajan vek baterije. Ako ste na tržištu za pametni telefon srednjeg ranga, Galaxy A54 je definitivno vredan razmatranja.

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na ePonuda e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.